Crema de zahar ars cu capsuni

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 4 Mai 2011 | 4513 vizualizari

 

Un desert inedit! Pentru ca ador crema de zahar ars si o pregatesc destul de des, m-am gandit sa o diversific,,, mi-a fost putin teama de rezultat insa in final am fost tare incantata! Drept urmare nu am mai rezistat pana maine si m-am hotarat sa o postez acum ,,,

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 1,5 litri  lapte
  • 10 linguri de zahar pentru compozitie
  • 10 linguri de zahar pentru caramel (pentru tapetat)
  • arome (esenta de vanilie, zahar vanilat)
  • jumatate kg capsuni
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu capsuni:

Spalam capsunile si le lasam sa se scurga, dupa care le pudram cu zahar si le pastram la rece.


Preincalzim cuptorul, timp in care punem laptele la fiert si il pastram cald. Mixam ouale impreuna cu cele 10 linguri de zahar si cu esentele pana obtinem o spuma. (Crema caramel va iesi mai densa daca se mixeaza separat galbenusurile cu zaharul, pana cand acesta din urma se topeste integral, iar apoi incorporam albusurile batute spuma) Spuma rezultata o adaugam in laptele cald si omogenizam totul.


Zaharul ramas il punem intr-o cratita (atentie sa nu fie emailata) la caramelizat. Cand zaharul s-a topit in intregime tapetam peretii craticioarei in mod uniform Turnam apoi compozitia de lapte si oua peste zaharul caramelizat si o adaugam la cuptor, la foc potrivit, pentru 10 -15 minute (pentru a avea timp sa se lege cat de cat). Acum adaugam capsunile pe suprafata cremei, presaram cristale de zahar si o lasam in cuptor pentru inca 30-40 de minute.


Se serveste rece, de preferat cu frisca, pentru ca ii da un gust deosebit.


Pofta buna!



 

TIPS-URI

1

cu cat numarul de oua e mai mare cu atat mai densa va fi crema

2

cand crema are densitatea dorita, oprim cuptorul si deschidem usa pentru a se raci treptat, in caz contrar, caldura din interior va innegri intreaga crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Dya Daniela Andrei 1

06.05.2011, 18:22

merci Adina! a fost deosebita! pup cu drag

jolygina 1

04.06.2013, 22:55

Panacris 1

07.05.2014, 08:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!