Crema de zahar ars cu dovleac

de MIUTA in Dulciuri, 28 Noi 2010 | 5132 vizualizari

 

Este delicioasa si usor de facut. Multumesc Mihaela!Eu am schimbat putin reteta,am vrut sa arate ciocolatos,am pus o lingura cacao.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana zahar
  • 2 si 1/2 cana lapte
  • 3 oua mari
  • 3 albusuri
  • 1 cana piure de dovleac
  • 1 lingura scortisoara macinata
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • o lingura cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu dovleac:

Se pune dovleacul la copt in cuptor,cu scobitura in jos intr-o tava.E gata cand patrunde usor cutitul in coaja.Se scoate  se pune la racit si pe urma se face piure.Jumatate din zahar se caramelizeaza intr-o cratita,iar cand e topit zaharul se tapeteaza peretii cratitei.Restul de zahar se pune pe foc cu laptele pana clocoteste.Se ia de pe foc si se pune la racit.Intr-un bol se bat albusele spuma apoi se adauga ouale intregi,piureul de dovleac,scortisoara,vanilia,cacao.Pe urma se adauga treptat laptele caldut.Se toarna compozitia in cratita tapetata si se da la cuptor o ora la foc mediu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert mini pavlova cu frisca, mascarpone si fructe