PRAJITURA MOZAIC CU NUCA SI RAHAT

de trifadalia in Dulciuri, 19 Mar 2018 | 5630 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 foi napolitane
  • 125 gr faina
  • praf de copt 8 grame
  • 200 gr rahat
  • 125 gr miez de nuca prajita
  • 200 gr caise confiate
  • 7 oua
  • 150 ge zahar
  • 250 gr unt
  • 10 gr zahat vaniliat
  • ciocolata pentru topit
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA MOZAIC CU NUCA SI RAHAT:

125 ge de faina se amesteca cu praful de copt, peste care se adauga rahatul taiat cubulete, miezul de nuca prajit, caisele confiate si se amesteca.

Albusurile de la cele 7 oua se bat spuma cu un praf de sare si cu 120 gr de zahar, apoi treptat se incorporeaza faina cu fructele uscate peste albusuri amestecand cu o lingura de sus in jos.

Se da tava unsa cu ulei si taoetata cu faina la copt in cuptorul incalzit la 170 de grade pentru 25 de mnute.

Se lasa sa se raceasca.

Cele 7 galbenusuri se amesteca cu 150 gr de zahar pana galbenusurile isi dubleaza volumul. In alt castron se amesteca untul cu 10 gr de zahar vaniliat, apoi se toarna galbenusurile peste untul frecat.

Asamblare:

1 foaie de napolitata, blatul copt cu fructe, peste blat se pune din nou crema apoi inca o foaie de napolitana. Deasupra se pune ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA MOZAIC CU NUCA SI RAHAT" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert Ochelari cu zahar si scorțisoara