Crema de zahar ars cu mandarine, la multicooker

de merisor in Mancare copii, 5 Mai 2014 | 2173 vizualizari

 

Rasfoind retetele pentru copii propuse pentru concurs, m-am oprit la crema de zahar ars a AndreeiE si cum nu mai mancasem de foarte mult timp, m-am gandit s-o prepar la multicooker.
Eu am adaugat si o mandarina pentru un plus de gust si aroma.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 + 4 linguri zahar
  • 750 ml lapte
  • 1 varf lingurita sare
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 mandarina
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu mandarine, la multicooker:

Reteta Andreei este aceasta: http://www.bucataras.ro/retete/crema-de-zahar-ars-57379.html


Am pus 6 linguri de zahar intr-un vas si l-am caramelizat la foc incet mestecand continuu pentru a nu se arde si a deveni amar.


Nu am ars zaharul direct in vasul multikookerului, probabil se poate si asa, dar eu am preferat sa folosesc alt vas.


Turnam imediat siropul de zahar in vasul multicookerului si il intindem pe peretii acestuia, rotind vasul, pentru a se intinde uniform.


Ouale le vom mixa bine cu cele 4 linguri de zahar, apoi adaugam laptele, sarea, zeama si coaja rasa de lamaie.


Curatam mandarina de coaja si o desfacem in felii pe care le vom aseza in vas peste zaharul ars, racit.


Turnam in vas si compozitia cu oua si lapte si conectam aparatul la sursa de curent.


Cu alutorul butonului MENU, selectam programul BAKE, setam temperatura(de la butonul TEMPERATURE) la 180 grade si timpul pentru 45 minute(de la butonul COOKING TIME)


Apasam butonul Start si asteptam sa se epuizeze timpul, dupa care vom deconecta aparatul de la sursa de curent si vom scoate vasul din aparat.


Spor si pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Nu vom rasturna crema de zahar ars imediat pe platou, ci o vom mai lasa in vas sa se raceasca putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu mandarine, la multicooker" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (71)

_Alina_ 1

07.05.2014, 11:11

mirela0911 1

08.05.2014, 21:14

super arata!

Panacris 1

24.10.2014, 08:31

Și eu ca Gaby, am încercat să caramelizez direct ăn vasul cokker-ului, a durat cca. 45 de minute Așa că ai procedat tare bine Voi repeta curând după metoda ta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte si capsune