Crema de zahar ars cu oua de prepelita

de Sim0na in Dulciuri, 8 Dec 2015 | 643 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua prepelita
  • 200 ml lapte dulce
  • 18 g zahar Green Suger (3 plicuri)
  • 1 lingurita faina alba
  • 1 esenta vanilie
  • 4 linguri zahar pentru vase
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu oua de prepelita:

In doua vase mici de lut am pus cate 2 linguri rase de zahar, si le-am dat la cuptor pana s-a topit zaharul, verificand mereu. L-am scos din cuptor si ajutandu-ma de o manusa pentru a nu ma arde, am „uns” bine vasele cu zaharul caramelizat si le-am dat de-oparte.

Laptele impreuna cu zaharul le-am pus la foc mic amestecand mereu pana s-a topit zaharul. Ouale de prepelita le-am batut spuma cu un tel. Am adaugat faina, laptele dulce racit si esenta de vanilie, si am turnat usor amestecul in cele 2 vase.

Vasele le-am pus intr-o tava, in care am turnat apa calda (apa trebuie sa fie cam ¾ din inaltimea vaselor) si am dat la cuptor pentru cca 30 minute sau pana cand compizitia s-a legat. Am lasat sa se raceasca la temperatura camereu, apoi la frigider, iar inainte de servire le-am rasturnat pe cate o farfurie.

Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

Crema de zahar ars cu oua de prepelita-0
Crema de zahar ars cu oua de prepelita-1
Crema de zahar ars cu oua de prepelita-2
Crema de zahar ars cu oua de prepelita-3
Crema de zahar ars cu oua de prepelita-4
Crema de zahar ars cu oua de prepelita-5
Crema de zahar ars cu oua de prepelita-6

COMENTARII (19)

Gicuta69

Gicuta69 1

09.12.2015, 10:25

O bunatate!

Geanina87

Geanina87 1

09.12.2015, 19:00

Micutza Luana

Micutza Luana 1

09.12.2015, 19:52

Ador crema ăsta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!