Crema desert cu oua si zahar caramel

de LUK in Prajituri, 9 Apr 2011 | 3796 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 600 ml lapte
  • 150 gr zahar tos
  • 100 gr zahar pudra
  • o lingura de amidon
  • coaja de la o lamaie rasa pe razatoarea mica
  • un pliculet cu zahar vanilat

 

Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema desert cu oua si zahar caramel:

Punem zaharul tos la topit intr-o tava care poate fi folosita in cuptor.Puteti folosi o cratita sau s acaramelizati zaharul intr-un ibric si apoi sa il turnati in vasul in care facem desertul..deci caramelizam zaharul la foc mic cu grija sa nu se arda.Dupa ce s-a topit complet rotim usor tava pentru a se intinde zaharul si pe peretii vasului.Lasam deoparte.


Incalzim cuptorul la 150 de grade.Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusuri le mixam spuma cu zaharul pudra si amidonul.Adaugam zaharul vanilat si laptele caldut,treptat.Albusurile le batem spuma.Incorporam compozitia de albusuri si coaja de lamaie in cea de galbenusuri .Amestecam si turnam compozitia in vasul cu zahar caramel.Punem la cuptor pentru circa 45 de minute..dupa ce e gata se lasa la racit la temperatura camerei sa se raceasca apoi se pune la frigider pentru 2-3 ore.Se serveste rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema desert cu oua si zahar caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

LUK 1

10.04.2011, 23:11

Kamy asa i zice da..cand am postat reteta ma tot gandeam daca asta o fi denumirea chit ca mai vazusem denumirea la alte fete..ca eu ii spun crema de zahar ars si la zaharul caramelizat si stins cu lapte pe care il folosesc drept crema la prajituri..si am decis sa o numesc asa ca in titlu decat s afac o eroare..eh..ideea e ca e delicioasa

MotanLaOale 1

11.04.2011, 08:54

buna buna

adry88 1

01.06.2011, 10:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu ciocolata alba si nuci caramelizate