Crema desert cu oua si zahar caramel

de LUK in Prajituri, 9 Apr 2011 | 4097 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 600 ml lapte
  • 150 gr zahar tos
  • 100 gr zahar pudra
  • o lingura de amidon
  • coaja de la o lamaie rasa pe razatoarea mica
  • un pliculet cu zahar vanilat

 

Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema desert cu oua si zahar caramel:

Punem zaharul tos la topit intr-o tava care poate fi folosita in cuptor.Puteti folosi o cratita sau s acaramelizati zaharul intr-un ibric si apoi sa il turnati in vasul in care facem desertul..deci caramelizam zaharul la foc mic cu grija sa nu se arda.Dupa ce s-a topit complet rotim usor tava pentru a se intinde zaharul si pe peretii vasului.Lasam deoparte.


Incalzim cuptorul la 150 de grade.Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusuri le mixam spuma cu zaharul pudra si amidonul.Adaugam zaharul vanilat si laptele caldut,treptat.Albusurile le batem spuma.Incorporam compozitia de albusuri si coaja de lamaie in cea de galbenusuri .Amestecam si turnam compozitia in vasul cu zahar caramel.Punem la cuptor pentru circa 45 de minute..dupa ce e gata se lasa la racit la temperatura camerei sa se raceasca apoi se pune la frigider pentru 2-3 ore.Se serveste rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema desert cu oua si zahar caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

LUK 1

10.04.2011, 23:11

Kamy asa i zice da..cand am postat reteta ma tot gandeam daca asta o fi denumirea chit ca mai vazusem denumirea la alte fete..ca eu ii spun crema de zahar ars si la zaharul caramelizat si stins cu lapte pe care il folosesc drept crema la prajituri..si am decis sa o numesc asa ca in titlu decat s afac o eroare..eh..ideea e ca e delicioasa

MotanLaOale 1

11.04.2011, 08:54

buna buna

adry88 1

01.06.2011, 10:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Frantuzeasca.