Cremes

de MonaMimi in Dulciuri, 5 Ian 2013 | 6067 vizualizari

 

Am vrut un cremes facut de mine si tot cautand pe net am gasit aceasta reteta by Laura Laurentiu, merita incercat

 

INGREDIENTE

pentru foi:

  • 450 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri cu varf iaurt
  • un varf cutit bicarbonat de sodiu
  • un varf cutit sare
  • apa rece cat cuprinde pentru a se forma un aluat nelipicios
  • 250 de g de osanza -120g faina(pentru uns aluatul)

crema:

  • 1 litru lapte
  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 200 g faina
  • 1 plic de gelatina
  • esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes:

Pentru foi se framanta ingredientele pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.


Aluatul pentru uns:omogenizam osanza macinata cu faina.


Punem cele doua aluaturi la frigider pentru 30 minute.


Dupa trecerea acestor 30 minute aluatul pentru uns se imparte in 3 parti. Aluatul pentru foi il intindem intr-o foaie potrivit de groasa si ungem cu o parte din aluatul cu osanza.


Impaturim aluatul de la stanga spre dreapta, respectiv de la dreapta spre stanga pana se intalnesc la mijloc, apoi se pliaza pe linia mediana dupa care impachetam inca o data pe lungime.


Dam iar la frigider pentru 30 de minute.


Dupa trecerea acestui timp repetam operatiunea de uns si impachetare si mai punem 30 minute la figider.


Intindem din nou aluatul de foi ,ungem, impachetam si lasam la frigider peste noapte.


Aluatul se intinde in 2 foi subtiri se perforeaza cu furculita se da la copt in cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor.


crema:Amestecam galbenusurile cu 6 linguri de zahar si faina, adaugam putin lapte rece cat sa se omogenizeze,restul de lapte il punem la fiert.Gelatina se pune la hidratat in apa rece.Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga compozitia de galbenusuri amestecand continuu pana se ingroasa


Adaugam esenta de vanilie si luam de pe foc.Adaugam gelatina in crema calda si amestecam pana la omogenizare.Albusurile le batem impreuna cu zaharul ramas pana obtinem o bezea,adaugam bezeaua la crema de galbenusuri fierbinte si amestecam de sus in jos.


Asezam o foaie pe un platou punem toata crema calduta peste foaie iar cealalta foaie o sfaramitam marunt,firimiturile se pun pe toata suprafata cremei.


Pudram prajitura cu zahar pudra vanilat si dam la frigider pentru 3 ore.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

MonaMimi 1

06.01.2013, 22:33

mena29 1

07.01.2013, 21:50

delia64 1

12.01.2013, 16:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!