Desert fursecuri fragede cu gem de fructe

de Ina in Dulciuri, 25 Dec 2018 | 3152 vizualizari

 

Am pornit de la a face fursecurile marocane ale Jamilei, dar pentru ca-mi notasem pe aceeasi foaie de hartie 3 retete diferite, le-am incurcat si am facut alta compozitie, cu ingrediente de la fursecuri cu unt. 
Nimic nu mi s-a parut ciudat, pana cand le-am modelat si pus in tavi si mi-am amintit ca n-am pus praf de copt desi parca citisem ca reteta e cu praf de copt...
M-am uitat inca o data pe hartie si am vazut incurcatura, dar le-am lasat asa, era prea tarziu sa mai modific ceva.
Cu toate acestea,  fursecurile au iesit foarte gustoase, fragede si dragalase.
Va invit sa le probati! 

 

INGREDIENTE

  • 440 g faina
  • 220 g zahar
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1/2 fiola esenta migdale

Pentru finisare:

  • un albus de ou
  • alune de padure maruntite
  • gem de capsuni
  • gem de caise
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri fragede cu gem de fructe:

Punem in vasul mixerului untul moale impreuna cu zaharul pudra.

Amestecam la viteza mica, apoi la viteza mai mare pana la omogenizare totala.

Adaugam praful de sare, ouale si esenta de migdale. Mixam pentru omogenizare.

Adaugam faina si o incorporam in crema de unt mixand pana se obtine un aluat moale, usor lipicios.

Din aluatul obtinut formam bile de marimea unei nuci pe care le trecem prin albus de ou batut si apoi prin alune maruntite.

Asezam bilele in tava tapetata cu hartie de copt si cu ajutorul degetelor ( eu am folosit un maner rotund de cutit, pentru ca am unghiile mari si gauream aluatul :))) ) formam o adancitura in mijloc. 

Dam tava la cuptor pentru cca 10 minute sau pana ce fursecurile devin aurii.

Scoatem fursecurile din cuptor si umplem golul din centru cu gem de fructe ( apentru diversitate, am folosit de caise si capsuni ) 

Am presarat peste gem fulgi de cocos.

 

Sunt delicioase! 

TIPS-URI

1

Aluatul se poate prepara si fara ajutorul mixerului, ajutandu-ne doar de maini.

2

Din compozitia data se obtin 3 tavi cu fursecuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri fragede cu gem de fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada de Craciun