Tort de inghetata (ca la Ina acasa)

de -Miti- in Dulciuri, 21 Oct 2013 | 4426 vizualizari

 

Cand am fost in vizita la Ina si Costel,ne-au asteptat cu o inghetata bestiala si de cum am gustat-o am stiut ca vreau sa o incerc si in combinatia asta,cu nuci si rom. A Inei avea caise deshidratate. Recomand inghetata asta,se prepara foarte rapid si este foarte cremoasa. Nu e nevoie sa mai amestecati cu furculita la fiecare cateva ore,iar inghetata nu va avea ace.

 

INGREDIENTE

  • 400 ml de frisca lichida
  • 2 albusuri
  • 120 ml miere de albine
  • 100 gr nuci
  • 50 gr zahar
  • 100 gr stafide
  • 1 lingurita de rom
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de inghetata (ca la Ina acasa):

Prajim putin nucile si cand incep sa se rumeneasca adaugam zaharul. Le scoatem si lasam sa se raceasca.


Se mixeaza frisca. Batem si albusurile si adaugam la frisca.


Adaugam mierea si romul si amestecam.


Punem in forma nuci caramelizate si stafide,jumatate din compozitie si punem restul de nuci si stafide si cealalta jumatate de compozitie.


Dam forma la congelator si lasam peste noapte. Lasam putin la temperatura camerei si rasturnam pe platou.


Se serveste deindata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata (ca la Ina acasa)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

diaconta 1

22.10.2013, 23:25

Laura,sa ma iei si pe mine in drum

Ina 1

23.10.2013, 08:41

Va astept, dar anunta-ti-ma sa stiu cand plec de acasa ))
Glumesc M-as bucura sa va am musafiri, dar nu stiu cat v-ati bucura voi sa ma aveti drept gazda )

RuxyRux 1

23.10.2013, 20:48

Cam minunata! Toata vara am avut-o la congelator...cred ca e grozava si varianta ta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de inghetata cu ciocolata si vanilie