Cremes

de tiby in Prajituri, 26 Mar 2014 | 3338 vizualizari

 

Un desert rapid si delicios ! :)

 

INGREDIENTE

  • 1 litru lapte
  • 9 linguri zahar
  • 8 linguri faina alba
  • 5 oua
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1 cutie cu doua foi de cremes
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • putina sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes:

Laptele se imparte in doua. Prima jumatate de litru se pune la fiert.


Se separa galbenusurile de albuse de la cele 5 oua. Galbenusurile se freaca bine cu cele 9 linguri de zahar pana se topeste zaharul apoi se adauga si cele doua pliculete de zahar vanilat si coaja rasa de lamaie.


Intr-un bol se pune cealalta jumatate de litru de lapte si se incorporeaza treptat faina si plicul de budinca avand grija sa nu se formeze cocoloase apoi se toarna peste galbenusele frecate cu zahar.


Cand laptele de pe foc incepe sa fiarba, se toarna treptat amestecul de mai sus si se amesteca incontinuu pana cand se ingroasa.


Dupa ce s-a ingrosat, se trage cratita de pe foc si intre timp se bat albusele spuma cu un praf de sare dupa care se incorporeaza in crema amestecand de jos in sus.


Se pune prima foaie si se intinde crema uniform pe toata suprafata ei. Cea de a doua foaie se sfarma marunt si presara deasupra cremei.


Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

se lasa la rece pana a doua zi pentru a se inmuia foile.

2

daca se doreste, se poate presara deasupra zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

MIUTA 1

28.03.2014, 12:41

Micutza Luana 1

29.03.2014, 20:31

buna praji

xana 1

30.03.2014, 08:48

bun, bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cremes