Placinta cu mere si dulceata de gutui, de post

de merisor in Prajituri, 28 Mar 2014 | 10885 vizualizari

 

Am facut aceasta placinta pentru mama mea care tine tot postul si merita ceva bun.
Este foarte aromata si delicioasa!

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 250 ml ulei
  • 250 ml apa minerala
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
  • 800 gr faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Pentru umplutura:

  • 800 gr mere razuite
  • 400 gr dulceata de gutui
  • 2 linguri gris
  • 1 lingurita scortisoara
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere si dulceata de gutui, de post:

Pentru aluat, mixam zaharul cu uleiul pana se dilueaza zaharul, apoi adaugam apa minerala, garantul pentru aluaturi dospite si incepem sa incorporam treptat faina.


Va iesi un aluat cam sfaramicios si nu prea tare.


Lasam aluatul sa se odihneasca 10-15 minute, dupa care il impartim in doua, o parte mai mare, pe care o vom intinde in tava si una mai mica, pe care o vom intinde deasupra umpluturii.


Pentru umplutura, dam merele pe razatoare si le vom cali putin pe foc pana isi schimba culoarea si se formeaza sirop, apoi stingem focul si adaugam grisul si scortisoara.


Lasam merele sa se raceasca apoi le vom amesteca cu dulceata de gutui.


Intindem prima foaie de aluat in tava tapetata cu hartie de copt( eu am folosit o tava de 30/40 cm), asezam peste ea, uniform, compozitia cu mere si gutui, apoi intindem deasupra cealalta foaie de aluat.


Dam tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade pana se rumeneste frumos.


Portionam placinta cand se raceste si o pudram cu zahar.


Spor si pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Aluatul nu trebuie sa fie prea tare ca va fi greu de intins.

2

Garantul pentru aluaturi dospite se poate inlocui cu un plic de drojdie uscata + putin bicarbonat de sodiu, sau cu un plic de praf de copt + putin bicarbonat de sodiu(un varf de lingurita).

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si dulceata de gutui, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Miha 1

29.03.2014, 10:04

Mamele intotdeauna merita ceva bun!

aalliinnaa07 1

29.03.2014, 10:34

Cea mai buna prajitura!

Bya Ralu 1

31.03.2014, 05:55

foarte faina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!