Cremes cu foietaj si blat de nuca

de Merisor in Prajituri, 15 Apr 2015 | 12536 vizualizari

 

Ideea acestei prajituri am preluat-o de la Nico Grofova si ii multumesc mult pe aceasta cale!
Nu am denumit-o ca ea pentru ca nu am respectat intocmai reteta, dar pot sa spun ca este de senzatie aceasta combinatie de cremes cu blat de nuca.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr aluat foietaj Bella
  • Pentru blatul de nuca:
  • 6 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 8 linguri nuca macinata fin
  • 4 linguri pesmet
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 varf cutit sare
  • Pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 l lapte
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 lingurite esenta de lamaie
  • 250 gr unt(82%)
  • 1 varf cutit sare
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes cu foietaj si blat de nuca:

Foietajul il coacem pe dosul tavii in care vom pregati si blatul.

Intindem cele doua foi de aluat, pe rand, pe dosul tavii unse in prealabil cu putina grasime si le coacem cate 35 de minute la 180 de grade, apoi le dam la rece.

Pentru blatul de nuca, mixam albusurile spuma cu putina sare,apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam pana obtinem o bezea ferma.

Macinam nuca fin si o amestecam cu pesmetul ca sa nu mai stea cocolos.

Adaugam treptat acest amestec peste bezea, omogenizam bine si intindem blatul in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade.

Eu am folosit o tava de 27/39 cm.

Pentru crema, amestecam galbenusurile cu putina sare si zaharul pana devin spumoase, apoi adaugam treptat faina, coaja de lamaie si putin lapte rece.

Restul de lapte il vom adauga fierbinte, apoi dam vasul la foc mediu si mestecam continuu pana cand vom obtine o crema de textura unei budinci groase.

Cand ridicam vasul de pe foc adaugam si esenta.

Dam crema la rece, acoperind vasul cu o folie, pentru a nu prinde crusta.

Intre timp scoatem si untul din frigider pentru a se inmuia la temperatura camerei, apoi il vom mixa cu crema racita, punand cate putin din fiecare pana cand se omogenizeaza totul bine.

Asezam o foaie de aluat in tava, intindem peste ea jumatate din crema, apoi asezam blatul de nuca, intindem restul de crema si acoperim cu cealalta foaie de aluat.

Asezam o greutate peste prajitura, un fund de lemn gros, un dictionar, sau o carte si dam tava la rece cel putin o jumatate de zi, daca nu chiar de pe o zi pe alta.

Apoi vom putea portiona prajitura frumos.

Este tare buna si de efect, o recomand cu drag!

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes cu foietaj si blat de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mousse de ciocolata reteta celui mai fin si delicios desert

ieri la 14:57

Prajitura cu cirese semi amare

pe 24.05 la 21:50

Tacos cheeseburger - Un preparat fusion gustos

pe 24.05 la 15:51

Mancare de  naut  cu spanac si curry in stil asiatic

de Ksenya 5

pe 24.05 la 11:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cremsnit cu frisca