Prajitura " Superba" (2)

de RuxyRux in Prajituri, 5 Dec 2011 | 5919 vizualizari

 

Un desert ciocolatos numai bun de pus in ghete de Mos...:)

 

INGREDIENTE

  • Reteta este pentru o foaie si avem nevoie de 3 foi:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri iaurt
  • 9 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 parte din [200 gr unt topit pe foc intr-un vas in care topim ciocolata neagra 2 buc ( 160 gr) dupa care impartim in trei parti in trei pahare pentru cele trei foi]
  • Crema:
  • 8 oua
  • 1 kg si 1/2 lapte
  • 250 gr zahar
  • 1 borcan mic de nutella
  • 100 gr unt
  • 1 plic vanilie
  • 1 esenta si jumatate de rom
  • 1 praf sare
  • 9 linguri faina
  • 350 gr nuca macinata
  • 1 cana de migdale macinate cu 1  plic vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura " Superba" (2):

Facem crema:


Laptele il punem pe foc intr-un vas destul de mare impreuna cu vanilia si-l dam intr-un clocot. Punem la mixer ouale si praful de sare apoi zaharul si la sfarsit faina amestecand bine. Turnam in fir subtire compozitia de ou in lapte si amestecam pana se ingroasa crema. Lasam pe foc foarte mic in jur de zece minute amestecand usor si avand grija sa nu se prinda crema de vas. Intre timp topim untul il dam deoparte si in el amestecam tot borcanul de nutella( crema de ciocolata) si esenta de rom.


Cand crema de pe foc este gata turnam in ea crema de nutella si unt amestecand usor. Dam crema la rece. Macinam la robot migdalele cu vanilia, punem intr-un bol si apoi macinam nuca mai mare.


Pregatim foile:


Intr-un ibric topim untul si apoi dam deoparte si in el topim ciocolata. Impartim in mod egal in trei pahare. Punem la mixer ouale si zaharul amestecam bine apo iaurtul si paharul de unt si ciocolata apoi faina si cacaoa. Punem foaie pergament in tava de cuptor si intindem crema cu o spatula fara grija( nu curge). Coacem zece minute la 180 grade si procedam la fel cu celelalte doua foi.


Asamblam prajitura:


Eu am pus foaie pergament apoi foaia de prajitura, am uns cu crema din belsug apoi deasupra stratul de migdale. Din nou foaie si apoi crema, apoi foaie si crema iar deasupra nuca macinata. Dam la rece si apoi taiem dupa dorinta!


 

TIPS-URI

1

Puneti compozitia pe foaie pergament pana se face cea de la cuptor, apoi doar o trageti usor in tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura " Superba" (2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

RuxyRux 1

08.12.2011, 09:51

Multumesc multumesc multumesc

simona119 1

16.02.2012, 10:55

arata divin

RuxyRux 1

13.01.2014, 19:27

E fabuloasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Deliciu