Melci cu ciocolata

de Valyvalentyna in Prajituri, 12 Mar 2015 | 1552 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina,
  • 200 ml lapte caldut,
  • 25 g drojdie,
  • 5 linguri de zahar,
  • 1praf de sare,
  • 1 pliculet zahar vanilat,
  • 2 oua,
  • 50 g unt,
  • 100 ml ulei,
  • 1 galbenus pentru uns
  • 50 ml lapte, miez de nuca, crema de ciocolata pentru umplutura.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu ciocolata:

Cernem faina intr-un lighean mai mare, facem o gropita in mijloc si punem drojdia cu 1 lingurita de zahar, 3 linguri de lapte caldut si lasam 10 min. Apoi punem si restul ingredientelor si formam un aluat elastic sa nu se lipeasca de maini, se lasa la dospit timp de 1 ora.


Dupa ce aluatul a crescut rupem bucati din aluat cat un ou si formam o foaie in forma mai ovala apoi in margine punem ciocolata si rulam ca pe un sul. Se stringe in forma de melc si se apasa putin pe el cu palma, se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt lasand distanta intre ei.


Ii mai lasam 30 de min in tava apoi ii ungem cu galbenus de ou si laptele si presaram miez de nuca deasupra. Ii bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade si ii tinem pana se rumenesc frumos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rocsi 1

12.03.2015, 20:20

miki_a 1

13.03.2015, 08:53

Valyvalentyna 1

13.03.2015, 09:46

Va multumesc Fetelor..., si va

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert Tiramisu rapid, la pahar
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Negresa glazurata