Melci cu ciocolata

de Valyvalentyna in Prajituri, 12 Mar 2015 | 4030 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina,
  • 200 ml lapte caldut,
  • 25 g drojdie,
  • 5 linguri de zahar,
  • 1praf de sare,
  • 1 pliculet zahar vanilat,
  • 2 oua,
  • 50 g unt,
  • 100 ml ulei,
  • 1 galbenus pentru uns
  • 50 ml lapte, miez de nuca, crema de ciocolata pentru umplutura.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu ciocolata:

Cernem faina intr-un lighean mai mare, facem o gropita in mijloc si punem drojdia cu 1 lingurita de zahar, 3 linguri de lapte caldut si lasam 10 min. Apoi punem si restul ingredientelor si formam un aluat elastic sa nu se lipeasca de maini, se lasa la dospit timp de 1 ora.

Dupa ce aluatul a crescut rupem bucati din aluat cat un ou si formam o foaie in forma mai ovala apoi in margine punem ciocolata si rulam ca pe un sul. Se stringe in forma de melc si se apasa putin pe el cu palma, se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt lasand distanta intre ei.

Ii mai lasam 30 de min in tava apoi ii ungem cu galbenus de ou si laptele si presaram miez de nuca deasupra. Ii bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade si ii tinem pana se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1780 puncte

Gherca Daniela

1526 puncte

Catalina L

1457 puncte

Valclaudia

1449 puncte

Constelatialeu

1152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta cu ciocolata