Prajitura fabuloasa de vara cu fructe si bezea

de alice_ciobanu in Prajituri, 19 Iun 2012 | 3149 vizualizari

 

Pana azi eram convinsa ca Pavlova (by J.O) si Rulada de bezea cu frisca si capsuni sunt favoritele mele, adica 'za best of 'za bets, the ultimate....dar...va spun cinstit: m-am inselat amarnic. Omul cat traieste invata si mai ales se desavarseste. Asa ca dragii mei, declar sus si tare ca aceasta este cea mai tare prajitura cu fructe si bezea, Ever! Am pozat-o si apoi am muscat timid din ea... am inmarmurit si apoi am strigat dupa Ralu... "unde esti ca mor aici?!" Pe bune. E cea mai tare praji ever.

 

INGREDIENTE

  •  pentru prima compozitie:
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar tos
  • 2 galbenusuri
  • 1 plic praf de copt
  • 100 gr faina
  • 50 gr migdale rasnite
  • cateva fire de sofran
  • 3 linguri apa
  • coaja rasa de la o lamaie
  • pentru bezea:
  • 4 albusuri mari
  • 225 gr zahar tos
  • 30 gr migdale rasnite
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • zahar pudra pentru presarat
  • 1 banana
  • 3 caise
  • capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fabuloasa de vara cu fructe si bezea:

Incalziti cuptorul la treapta 3/170 grade. Tapetati o forma rotunda cu inel, de 26 cm, cu hartie pentru copt si ungeti bine cu unt. 

Intr-un bol amestecati faina cu praful de copt si migdalele rasnite. Firele de sofran le puneti la infuzat in 3 linguri de apa fierbinte.

Intr-un bol frecati untul cu zaharul pana se face spuma, adaugati apoi galbenusurile si coaja de lamaie si mixati bine. Adaugati faina, praful de copt si migdalele si amestecati pana la omogenizare completa, ajutati de o lingura de lemn. La sfarsit incorporati apa cu sofran si omogenizati. Puneti compozitita in tava pregatita si nivelati cu lingura.

Mixati cele 4 albusuri pana se transforma intr-o spuma densa si sticloasa. Adaugati in ploaie si treptat azaharul tos si mixati putenic dupa fiecare transa de zahar. Totul trebuie sa se transforme intr-o spuma groasa si densa, o bezea. Daca folositi KA sau KEN fiti fericite, daca sunteti mai napastuite de soarta, asa ca mine, folositi un mixer si aveti grija sa nu fumege :)) So, pls help me God! poate ma aude/vede cineva si se indura de rugaciunile mele nocturne: plss... KA be my friend! :D

Acum dupa ce v-ati ales cu o bezea demna de MasterChef (au ba), incorporati la sfarsit amestecand usor migdale rasnite fin. Turnati-o peste blatul pus in tava si nivelati. Dati la cuptor pentru 50  minute. Scoateti apoi tava si lasati pana se raceste complet. 

In timp ce toata minunatia se coace incet si sigur in cuptor, bateti spuma 200 ml smantana, pana ce obtineti frisca. Opriti-va la timp, altfel e rost de mers la super-market sa mai luati o tura :).  Dati la rece pana in momentul asamblarii prajiturii. Spalati capsunile si lasati-le la scurs. Caisele taiati-le suvite, banana rondele....

Cand prajiturica s-a racit complet, asezati-o pe un platou si puneti peste ea smantana proaspat batuta si racita bine. Intindeti uniform. 

Peste aruncati cu fructe...dupa cum va trece prin feeling. Pudrati cu praf alb, de stele, in momentul servirii. 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura fabuloasa de vara cu fructe si bezea-0
Prajitura fabuloasa de vara cu fructe si bezea-1

COMENTARII (27)

_Alina_

_Alina_ 1

20.06.2012, 08:47

Absolut divina

alice_ciobanu

alice_ciobanu 1

20.06.2012, 09:10

n-am mai fo' demult pe ici...trebuie sa fac timp sa pun si aici ce am mai mesterit io va pup

mihaelar63

mihaelar63 1

20.06.2012, 17:44

Niciodata sa nu spui niciodata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!