Cremsnit pe stil vechi

de Furnicuti in Prajituri, 8 Mai 2011 | 15032 vizualizari

 

Aceasta prajitura are o multime de denumiri, printre care: cremes fals, prajitura cu crema gata, prajitura desteapta, abracadabra. Indiferent de nume, e o prajitura excelenta, foarte simplu de facut, rapida, dar arata ca si cum am fi muncit o gramada la ea.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 litru lapte
  • 300 g zahar
  • 1 pachet margarina (250g)
  • 300 g faina
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • 1-2 lingurite esenta de vanilie

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit pe stil vechi:

Margarina o taiem cubulete si o punem intr-o cratita, impreuna cu 3 linguri de lapte si zaharul. Punem pe foc mic, amestecand mereu, pana cand margarina se topeste si zaharul se dizolva. Lasam sa se raceasca complet, pentru ca sa nu se taie compozitia.



Intre timp separam galbenusurile de albusuri, pe care le batem spuma. In amestecul de margarina si zahar, adaugam pe rand galbenusurile, amestecand mereu. Apoi incorporam faina si cate putin lapte, iar la final turnam restul de lapte, esenta de vanilie si zaharul vanilat. Compozitia va fi foarte lichida, dar e ok, se va intari la cuptor. Adaugam si albusurile batute spuma, amestecand de sus in jos cu grija, ca sa ramana pufoase. Turnam compozitia intr-o tava de aprox 24x38, unsa cu ulei si tapetata cu faina si o dam la cuptor, la 180 de grade, pentru 45 - 55 de minute, pana cand capata o culoare frumoasa. Lasam prajitura sa se raceasca complet si eventual o tinem la frigider cateva ore inainte s-o servim.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit pe stil vechi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

aziz 1

09.05.2011, 17:39

ce mai conteaza cu asa strat de crema uiti de toate

feliciacristea46 1

12.02.2013, 18:30

e usor de facut si buna !

Bya Ralu 1

12.02.2013, 20:28

ce buna e

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere ca-n America (double crust apple pie)