Cremsnit si-un aluat de vis

de RuxyRux in Dulciuri, 10 Oct 2016 | 4217 vizualizari

 

Se prepara usor, dispare repede din farfurie...ce poti sa-ti doresti mai mult?
Nu este prima data cand va prezint o reteta de aluat rapid de cremsnit insa aceasta este versiunea maxim imbunatatita, asa ca de azi inainte, va ramane definitiv favorita si-o voi inscrie si la concursul retete cu aluat!Pentru ca...merita!
Va invit la deliciul copilariei!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. unt grasime 82% rece
  • 200 gr faina
  • o lingura smantana
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • faina pentru intins foaia( sau/si amidon)
Crema cremsnit:
  • 9 galbenusuri
  • 9 linguri faina
  • 150 gr. unt
  • 1, 850 l lapte
  • 300 gr. zahar
  • vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit si-un aluat de vis:

Preparam mai intai crema:


Punem pe foc laptele, cand este caldut luam deoparte o cana (pentru galbenusuri), iar cand se infierbanta adaugam zaharul si vanilia si amestecam pana la topire.


Galbenusurile le amestecam cu faina si cu o cana de lapte caldut( nu fierbinte) din total si turnam in vasul de pe foc cand se infierbanta laptele, in fir subtire amestecand permanent, se va ingrosa imediat. Tinem pe foc cinci minute amestecand sa nu se prinda, luam vasul deoparte si punem untul, amestecam pana se topeste si este gata crema, o vom pastra la temperatura camerei.



Aluatul:


Ne spalam bine pe maini, apoi le tinem in apa rece putin, este un pas important, deoarece va trebui sa manevram aluatul cu mainile reci.


Amestecam ingredientele, untul rece, taiat bucatele, faina, smantana rece, oul si praful de sare.


Framantam aluatul, formam o bila si o infainam usor.


Pe o suprafata de intins( eu am folosit o foaie de copt), infainata bine, punem aluatul si-l intindem pe lungime intr-un dreptunghi.


Avem grija sa infainam bine si sucitorul, iar daca cumva simtim ca se prinde de foaie, ridicam usor aluatul si presaram din nou faina, ar trebui sa mearga usor.


Pliem partea de sus peste cea de jos, apoi il mai impaturim inca o data de la stanga spre dreapta. Presaram faina si sigilam presand cu sucitorul cele doua margini.(vezi foto)


Din nou presaram faina si intindem un dreptunghi pe lungime, apoi il pliem si-l impaturim de la stanga spre dreapta. Procedam asa de cinci ori, apoi il intindem cat foaia de copt si il rulam usor( vezi imaginile).


Il strangem in forma de melc, il strangem si il impartim in doua( foto).


Din fiecare bucata vom intinde cate o foaie la dimensiunea hartiei de copt, ajutandu-ne de faina multa.


Coacem foile la 200 de grade pana se rumenesc.


Asamblarea cremsnitului:


Eu foaia de jos am faramitat-o ( o puteti pune si intreaga imediat cum ati scos-o din cuptor) la baza tavii, am asezat crema cu lingura si m-am folosit de o spatula sa o intind, apoi deasupra am pus din nou foaie de aluat. Pentru ca este extrem de fraged se rupe usor la manevrat, insa nu este o problema, il asezam cu mana, sau il putem faramita peste crema.


Pudram foaia cu zahar pudra vanilat si punem cremsnitul la rece cateva ore, eu l-am lasat peste noapte.


Este un desert senzational cu miros de copilarie.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit si-un aluat de vis" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

RuxyRux 1

21.10.2016, 22:42

Dantes, iti multumesc!

RuxyRux 1

21.10.2016, 22:47

Pai ce sa spun eu Andi? Pentru ca iubesc cremsnitul, l-am testat in multe cofetarii si te rog sa ma crezi ca ce am gustat e departe de ce prepar eu in casa, asa ca nu l-as da pe cele din oras! Si noi suntem multi si nu ne ajunge o tava mare pentru ca efectiv ne batem pe el! ...iti multumesc frumos pentru comentariu! Si ...p.s. Ador sa prepar prajituri, e o pasiune, deci nu ma deranjeaza sa le prepar ori de cate ori avem pofta!

RuxyRux 1

23.10.2016, 02:58

Andi, hai ca m-ai amuzat grozav! De ce nu faci din mai putine? Fa unul mai micut, din 6 oua, tin pumnii! Spor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si foi de iaurt