Cremsnit(reteta bunicii)

de Lavinia in Prajituri, 3 Feb 2013 | 11164 vizualizari

 

Mi-a iesit nemaipomenit dar sunt suparata ca am ramas fara zahar pudra :)

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati aluat foietaj
  • 1.5 l lapte
  • 12 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 4-5 pliculete zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit(reteta bunicii):

Se coc foile de aluat pe dosul tavii.

Pentru crema se pune laptele la fiert.Separat se amesteca galbenusurile cu zaharul,se adauga faina si laptele fierbinte in fir subtire.Se pune din nou pe foc foarte mic amestecand din cand in cand pana se ingroasa(minim 20 de min)La final se adauga zaharul vanilat.

Se pune crema calduta(nu fierbinte)intre foi si se pudreaza cu zahar pudra(care din pacate eu nu am avut)

Se lasa cateva ore la rece iar apoi se portioneaza si se serveste cu mare pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit(reteta bunicii)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Criss 1

07.02.2013, 08:50

Foarte bun . De mult n-am mai facut.

Lavinia 1

07.02.2013, 10:42

multumesc

dorina_mihaela 1

16.06.2013, 09:53

de ce zici ca -i reteta bunicii ? bunica cumpara foietaj? sau il facea ?crezi ca asa are mai mare trecere?

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cremsnit cu blat de albusuri