Crenvurşti în aluat

de madi_marin in Aperitive / Garnituri, 11 Aug 2013 | 3798 vizualizari

 

Stiu, stiu! O să spuneţi că nu avem voie să mâncâm crenvurşti! Nici nu o facem des. Chiar deloc.În cazul ăsta cred că nu-i bai dacă-i pregătim în aluat şi presăraţi cu seminţe din plin. Reţeta am preluat-o de pe ,,www.teoskitchen.ro,,.Şi pentru că plecăm curând în vacanţă, pentru drum ….m-am gândit să pregătesc ceva ce n-am mai pregătit până acum. Arătau delicios în reţeta originală şi m-am hotarât repede. Am făcut din cantităţile înjumătăţite ( drept test), deci…nu mă certaţi. În cel mai rău caz încercaţi şi voi!Sunt foarte buni! Parol!

 

INGREDIENTE

12 mini batoane

  • 6 crenvurşti mici
  • 250 ga făină
  • 1/2 pliculeţ drojdie uscată
  • 1 linguriţă rasă sare
  • 1 praf de zahăr
  • 30 g unt
  • 150 ml apă călduţă

Pentru fiert :

  • 1,5 l apă
  • 2 linguri bicarbonat de sodiu

Pentru uns :

  • 1 ou
  • sare
  • seminţe diferite (floarea soarelui, susan, mac,in)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crenvurşti în aluat:

Se pregăteşte aluatul : se pun într-un castron făina cernută, sarea şi zahărul. În mijloc se toarnă apa caldă în care s-a dizolvat drojdia, untul topit (lichid) şi se frământă un aluat care se lasă la crescut cam 30 de minute.


Pe masa pudrată cu făină se întinde aluatul cu sucitorul în foaie grosuţă. Se taie fâşii late de un deget (pe lung….:))). Crenvurştii tăiaţi pe jumătate şi fierţi şi curăţaţi de piele în prealabil, se înfăşoară pe rând în câte o fâşie de aluat.


În apa care fierbe , în care am pus bicarbonatul de sodiu, se pun crenvurştii. Se lasă să fiarbă maxim 1 minut, chiar mai puţin…în jur de 40 de secunde. Se scot cu spumiera direct în tava tapetată cu hârtie de copt. Se ung cu oul bătut cu puţină sare şi se presară deasupra seminţe.


Se coc cam 30 de minute la foc micuţ.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crenvurşti în aluat" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

DIANA B 1

12.08.2013, 15:03

Nu cred ca te cearta nimeni , doar vreun carcotas , si-apoi ce intereseaza pe cineva ce mananca populatia ?!? Ce , io sar la gatul cuiva cand gateste cu taratele godacilor ? De gustibus non disputandum ...
Mie una imi place ce-ai gatit , tre' sa ies si eu sa gasesc de Cristim(mie aceia-mi plac)si musai sa fac ... asa de gustarit intre mese

laura_n 1

12.08.2013, 18:23

arata grozav, Madi sa stii ca exista si crenvursti autentici, facuti din carne, asa ca nu te cearta nimeni

madi_marin 1

12.08.2013, 18:47

fetele, dragele mele....va multumesc si ma bucur ca nu ma certati...
@ sa fiti cuminti si sa faceti multe bunatati cat sunt plecata...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu crenvusti