Creveți gratinați cu spanac

de elucubratiiculinare in Fructe de mare, 20 Ian 2013 | 1599 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapă,
  • 1 lingură unt,
  • 150 ml vin alb sec,
  • 200 ml apă,
  • 200 ml frișcă lichidă,
  • 300 g creveți,
  • 1/2 lămâie,
  • 300 g spanac congelat,
  • 1 lingură unt,
  • 50 g cașcaval,
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveți gratinați cu spanac:

Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește într-o lingură de unt, până devine aurie. Adăugăm apa și lăsăm să fiarbă 10 minute la foc potrivit. Adăugăm vinul și mai lăsăm să fiarbă 5 minute. Adăugăm frișca și mai lăsăm 2-3 minute pe foc până se leagă sosul.


Spanacul decongelat se pune la călit într-o lingură de unt pentru 1-2 minute - ar fi de preferat să aveți spanac întreg nu tocat foarte mărunt cum am avut eu :( Creveții se spală bine în mai multe ape, se condimentează cu sare și piper și se stropesc cu zeama de la jumătate de lămâie.


Preîncălzim cuptorul la 200 grade C. Într-o tavă termorezistentă adăugăm spanacul și aranjăm creveții pe toată suprafața tăvii. În sosul pregătit adăugăm cașcavalul ras și condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat. Turnăm sosul peste creveți și dăm la cuptor pentru 25 minute.


Servim fierbinte cu multă pâine.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveți gratinați cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Satisfyyourcravings 1

21.01.2013, 11:52

Eu și spanacul gătit nu suntem cei mai buni prieteni, dar din creveți aș gusta!

Andreea Caroline 1

21.01.2013, 20:16

eu as gusta din spanac si nu din creveti

elucubratiiculinare 1

21.01.2013, 22:25

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

RETETA RECOMANDATA
Creveti picanti cu mamaliga cu ierburi aromate