Creveti cu cartofi si busuioc

de radu_popovici in Fructe de mare, 4 Ian 2012 | 6564 vizualizari

 

Crevetii marinati si prajiti rapid se potrivesc bine cu cartofii fragezi, crocanti la exterior, si cu busuiocul aromat. Serviti preparatul ca gustare calda la o masa festiva; il puteti lua in calcul si pentru masa de Revelion.
Vinul Rose by Enira 2010 completeaza excelent, ca gust, aroma si culoare acest preparat delicios.

 

INGREDIENTE

  • 12 creveti decorticati (se pastreaza coditele, daca se doreste)
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • 1 lingura de suc proaspat de lamaie
  • 5-6 linguri de vin alb sau rose
  • 3 cartofi medii
  • 3-4 linguri de ulei de masline extra virgin
  • frunze proaspete de busuioc (sau patrunjel)
  • 1/2 lingurita de boia iute
  • 1 lingurita de boia dulce
  • rondele de lamaie, pentru servit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu cartofi si busuioc:

Se sareaza si se pipereaza crevetii. Se adauga usturoi, suc de lamaie si vin si se amesteca bine. Se lasa la marinat 30 de minute.


Se amesteca cele doua tipuri de boia.


Intre timp se pun la fiert cartofii, cu coaja cu tot, in apa cu sare. Se fierb molcom 10-12 minute, sau pana ce sunt facuti pe trei sferturi. Se scot cu o spumiera si se lasa sa se raceasca putin. Se taie apoi felii de 8 mm grosime.


Se incinge cuptorul la 180 °C. Se unge un platou cu putin ulei. Se asaza in platou feliile de cartofi. Se ung cu putin ulei, apoi se sareaza si se pipereaza.


Se coc cartofii 15-20 de minute, sau pana ce sunt fragezi si rumeniti la muchii. Se pun deoparte.


Cat se coc cartofii, se scot crevetii din marinada. Se incinge intr-o tigaie mare restul de ulei. Se prajesc crevetii 2 minute, apoi se adauga marinada si se continua alte 2-3 minute, pana ce lichidul se reduce si se ingroasa putin.


Se servesc crevetii asezati pe feliile de cartofi, stropiti cu sos, presarati cu boia si ornati cu frunze de busuioc, alaturi de rondele de lamaie si de un pahar de vin Rose by Enira 2009.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu cartofi si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Cris2711 1

07.01.2012, 14:33

mena29 1

09.01.2012, 15:00

Bya Ralu 1

13.01.2012, 23:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!