Creveti cu garnitura de cartofi si sos de smantana

de Dana Cristea - pusikmea in Fructe de mare, 4 Feb 2012 | 21515 vizualizari

COMENTARII (19)

Cris2711 1

04.02.2012, 20:21

sunt foarte buni,noi gatim des si ne plac

MotanLaOale 1

04.02.2012, 20:23

alldaycooking 1

04.02.2012, 20:24

ce bine arata!

Ina 1

04.02.2012, 20:24

poza a 4-a e...

Ana_Maria269 1

04.02.2012, 20:34

kukibella 1

04.02.2012, 20:34

Mitinita 1

04.02.2012, 21:13

daca ii incerci cu unt si usturoi precis o sa-ti placa,nu te da batuta

Bucataras Medi 1

04.02.2012, 21:15

bine arata.

deyutzky 1

04.02.2012, 21:22

arata supeerrrrrr

Lorra 1

04.02.2012, 22:05

mamaieelena 1

04.02.2012, 23:15

imi plac

RuxyRux 1

04.02.2012, 23:28

Wow!!! N-as fi crezut vreodata sa spun ca-i iubesc! Arata fantastic!

gaby_gabytza 1

05.02.2012, 07:04

Ce bine arata

Lau 1

05.02.2012, 11:58

imi plac fain arata

Catalinas 1

24.08.2012, 12:24

Crevetii de regula se gatesc maxim 5 minute. Dupa aceste 4-5 minute se intaresc. Si de regula, tot ce provine din apa nu se gateste mult.
De aia ti-au iesit tari,cred. Eu spre exemplu chiar ieri mi-am facut o mancare din creveti. I-am dezghetat intr-un bol cu apa rece, in primul rand. In timpul asta mi-am taiat morcov felii, ardei gras rosu in cubulete mai maricele (eu nu am rabdare la taiat) si i-am pus in tigaie cu putina apa si putin ulei ca sa se caleasca. Cand apa a inceput sa clocoteasca si uleiul sa sara, am inceput sa amestec. Am pus putina sare. Pe urma am pus Si niste bucati de brocoli. Am amestecat pana cand s-au gatit. Daca ramane apa in surplus, scurge-o in chiuveta. Mie asa mi-a ramas. Cand aceste legume sunt aproape gatite, poti pune si crevetii. Acoperim tigara (desigur, uitasem, tigara o poti acoperi si cat calesti legumele) si din cand in cand mai amestecam in ea, maxim 3 minute. Apoi adaugam usturoiul si mai amestecam pentru maxim 2 minute. inchidem focul. punem condimente dupa gust. (eu am uitat sa mai pun condimente si mi-a iesit surprinzator de gustoasa; in mod normal as fi pus piper, boia, oregano ca de-astea am prin bucatarie) Dupa eventualul condimentat, mai lasa capacul vreo 3-4 minute. Si apoi gata, poti servi.

ps: am ajuns aici fiindca eu caut ceva mai interesant de facut cu crevetii azi. Poate fac reteta asta a ta si-ti spun cum a iesit.

Catalinas 1

24.08.2012, 12:25

Am uitat sa mentionez ca e o reteta improvizata pe loc cu ce-am gasit prin casa, asa ca daca doresti, o poti imbunatati cu ce mai preferi tu prin mancare.

Dana Cristea - pusikmea 1

24.08.2012, 12:42

catalina, multumesc pentru sfat, cu siguranta cand voi mai face creveti o sa tin minte

Catalinas 1

24.08.2012, 12:57

Cu placere. Numai bine iti doresc! hug*

Dana Cristea - pusikmea 1

24.08.2012, 13:15

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Creveti pane cu mazare pe pat de mamaliguta