Creveti cu susan

de Brindusa in Fructe de mare, 30 Dec 2009 | 6087 vizualizari

 

Incep sa-mi placa din ce in ce mai mult crevetii. Si aici au un sos dulce-iute-acrisor innebunitor. Reteta asta am luat-o de pe un site care mie imi place foarte mult www.condimenteweb.ro, dar am adaptat-o gustului meu.

 

INGREDIENTE

  • 500 g creveti curatati
  • 1 ou
  • 1/2 cana faina
  • 4 linguri susan
  • cate 1/4 lingurita de piper negru macinat, sare, pudra 5 arome (daca ai)
  • ulei pentru prajit
Pentru sos
  • 5 catei usturoi rasi fin
  • 2 cm ghimbir ras fin
  • 2 linguri pasta de susan (tahini)
  • 1 lingura vin de orez (sau vin alb sec)
  • 2 lingurite miere
  • 2 linguri sos soia
  • 1/2 lingurita sos iute de ardei (sau dupa gust)
  • zeama de la o limetta (sau lamaie)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu susan:

Sosul:


Se amesteca bine toate ingredientele (eventual intr-un bleneder). Inainte de a-l folosi gusta sosul, poate iti place mai sarat (adauga sos de soia) sau mai acru (adauga lamaie).


Crevetii:


Intr-un castron bate bine oul.


Amesteca faina cu susanul, sarea, piperul, 5 arome si pune-le pe o farfurie intinsa


Incinge uleiul intr-o tigaie mare.


Da fiecare crevete prin ou, apoi prin amestecul cu faina si prajeste cate 3 minute pe fiecare parte, la foc mijlociu- mare (pana cand devin aurii). Scurge excesul de ulei punandu-i pe prosoape de hartie.


Serveste crevetii cu sos si eventual cu taietei de orez. Presara ceapa verde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu susan" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

liana_geicu 1

30.12.2009, 21:25

Cred ca sunt taare buni, vreau si eu!

Oana 1

02.01.2010, 12:18

Doamne, cat imi plac! ce pofta mi-ai facut!!!

Brindusa 1

02.01.2010, 13:32

nu-mi zice, ca eu numai cand ma uit la poza imi aduc amine de gust si-mi ploua in gura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Creveti cu legume taranesti pe gratar