Creveti cu susan

de Brindusa in Fructe de mare, 30 Dec 2009 | 7111 vizualizari

 

Incep sa-mi placa din ce in ce mai mult crevetii. Si aici au un sos dulce-iute-acrisor innebunitor. Reteta asta am luat-o de pe un site care mie imi place foarte mult www.condimenteweb.ro, dar am adaptat-o gustului meu.

 

INGREDIENTE

  • 500 g creveti curatati
  • 1 ou
  • 1/2 cana faina
  • 4 linguri susan
  • cate 1/4 lingurita de piper negru macinat, sare, pudra 5 arome (daca ai)
  • ulei pentru prajit
Pentru sos
  • 5 catei usturoi rasi fin
  • 2 cm ghimbir ras fin
  • 2 linguri pasta de susan (tahini)
  • 1 lingura vin de orez (sau vin alb sec)
  • 2 lingurite miere
  • 2 linguri sos soia
  • 1/2 lingurita sos iute de ardei (sau dupa gust)
  • zeama de la o limetta (sau lamaie)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu susan:

Sosul:


Se amesteca bine toate ingredientele (eventual intr-un bleneder). Inainte de a-l folosi gusta sosul, poate iti place mai sarat (adauga sos de soia) sau mai acru (adauga lamaie).


Crevetii:


Intr-un castron bate bine oul.


Amesteca faina cu susanul, sarea, piperul, 5 arome si pune-le pe o farfurie intinsa


Incinge uleiul intr-o tigaie mare.


Da fiecare crevete prin ou, apoi prin amestecul cu faina si prajeste cate 3 minute pe fiecare parte, la foc mijlociu- mare (pana cand devin aurii). Scurge excesul de ulei punandu-i pe prosoape de hartie.


Serveste crevetii cu sos si eventual cu taietei de orez. Presara ceapa verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu susan" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

liana_geicu 1

30.12.2009, 21:25

Cred ca sunt taare buni, vreau si eu!

Oana 1

02.01.2010, 12:18

Doamne, cat imi plac! ce pofta mi-ai facut!!!

Brindusa 1

02.01.2010, 13:32

nu-mi zice, ca eu numai cand ma uit la poza imi aduc amine de gust si-mi ploua in gura

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Iahnie de fasole
  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ghiveci de legume

ieri la 20:42

Desert pacinta cu foi si crema de portocale

de RuxyRux 9

ieri la 20:30

Salata de sfecla rosie cu hrean si otet

de Ina 7

ieri la 18:26

Aluat foietaj de casa

de Ancutsa 6

pe 29.11 la 22:36

RETETA RECOMANDATA
Linguini cu negru de sepia, creveti si scoici