Creveti pane cu orez brun si fasole verde

de Oana in Fructe de mare, 30 Mar 2012 | 4784 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru creveti pane:
  • 300 g cozi de creveti proaspeti
  • un ou
  • faina
  • sare
  • marar uscat
  • 2 linguri de lapte
  • pesmet
  • Pentru garnitura de fasole:
  • 200 g fasole verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • sare
  • si 200 g orez brun
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti pane cu orez brun si fasole verde:

Orezul brun se spala bine in mai multe ape si se fierbe in 600 ml apa cu sare. Se amesteca din cand in cand. Cand incepe sa se umfle se acopera vasul si se lasa la foc mic pana se evapora apa. Se opreste focul si se mai lasa acoperit 15 minute. Se potriveste de sare. Optional, se poate adauga un cubulet mic de unt.

Crevetii se curata de crusta si de vena neagra, se spala si se scurg bine, apoi se usuca cu un servet de hartie. Se pregateste o compozitie din ou batut, faina, si lapte, putin mai groasa ca smantana. Se asezoneaza cu sare si marar uscat. Se amesteca crevetii in compozitie, apoi se prajesc in ulei incins, dandu-i mai intai prin pesmet. Se scurg pe un servet de hartie si se pastreaza la cald.

Fasolea verde se fierbe 5 minute in apa clocotita cu sare. Se scurge apa, se clateste cu apa rece din belsug si se scurge bine. Se adauga uleiul de masline, usturoiul maruntit si sare dupa gust si se soteaza 2-3 minute la foc mic.

Se aseaza pe un platou crevetii alaturi de orez si fasole verde, un deliciu!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti pane cu orez brun si fasole verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Creveti pane cu orez brun si fasole verde-0
Creveti pane cu orez brun si fasole verde-1
Creveti pane cu orez brun si fasole verde-2
Creveti pane cu orez brun si fasole verde-3
Creveti pane cu orez brun si fasole verde-4

COMENTARII (14)

Sim0na

Sim0na 1

31.03.2012, 10:34

Faina combinatie!

deyutzky

deyutzky 1

31.03.2012, 11:55

like

Oana

Oana 1

31.03.2012, 14:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!