Creveti serviti cu piure de cartof dulce si sos de vin

de nico15 in Fructe de mare, 22 Mai 2017 | 891 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5-7 creveti
  • 2 cartofi dulci potriviti
  • icre rosii
  • germeni de ceapa sau ridichie
  • decor
  • busuioc
  • marar
  • curry
  • cognac
  • 1 ceapa
  • 50 ml de vin
  • unt
  • curcuma
  • smantana lichida
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti serviti cu piure de cartof dulce si sos de vin:

Se pun cartofi la fiert / copt cum va place mai mult si ii lasam pana se coc, dupa aceea ii curatam de coaja, ii pasam, amestecam unt, putina smantana lichida, sare si un praf de curry, amestecam bine sa nu aibe aglomerari si lasam in asteptare.


Curatam creveti de cochilie, rupem capul crevetilor, taiem pe spate si inlaturam firisorul albastrui, dupa care spalam si punem crevetii pe hartie absorbanta, pentru inlaturarea surplusului de apa.


Incingem o tigaie non aderenta in care punem ulei si unt si adaugam crevetii, lasandu-i sa se soteze pe ambele parti, adaugam putin cognac si flambam, dupa care ii scoatem si ii lasam in asteptare.


Pregatim doua sosuri de verdeturi si de vin cu curcuma.


Pregatim verdeturile busuioc, marar, la alegerea voastra, le spalam si le tocam bine, le punem intr-un mojar mare, adaugam un praf de sare si le vom omogeniza bine, dupa care adaugam ulei de masline si asezonam. Sosul de vin, curatam ceapa si o tocam marunt, punem unt si ulei si adaugam ceapa, o lasam pana va deveni translucida, adaugam vinul si lasam sa se evapore alcoolul, asezonam si adaugam ¼ de lingurita de curcuma (turmenic) si putina smantana lichida. Punem sosul in blender, blendam si strecuram.


Trecem la decorarea farfuriei din sosul de vin care va fi un pic mai vascos, tragem o linie, aranjam piureul intr-un cerc mic, facem 4-5 cercuri de piure, peste acestea adaugam creveti. Pe linia de sos de vin, punem icrele.

Decoram cu germeni de ceapa sau de ridichie si stropim cu dressing de verdeturi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti serviti cu piure de cartof dulce si sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

nico15 1

22.05.2017, 14:42

Multumesc dragilor.

MotanLaOale 1

22.05.2017, 16:30

Rahela Velicu 1

22.05.2017, 18:25

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Fructe de mare cu orez si mazare