Crinkles cu portocala

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 30 Dec 2016 | 2610 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt
  • 3 ouă mici
  • 100 gr zahăr
  • 240 gr făina albă de grau
  • un plic cu praf de copt
  • 200 gr ciocolata neagra (de calitate)
  • coaja şi sucul de la două portocale
  • 100 gr zahăr tos şi 100 gr zahăr pudră pentru tăvălit biscuiţii
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crinkles cu portocala:

Într-o crăticioară, se topeşte untul, la foc mic.

Se adaugă ciocolata ruptă în bucăţi mici şi se amestecă continuu, pentru a evita arderea. După omogenizarea completă, se opreşte focul şi se lasă să se răcorească 5 minute (la temperatura camerei).

Între timp, se mixează ouăle împreună cu zahărul, coaja rasă şi sucul de portocale.

Se adaugă ciocolata topită şi se amesteca compozitia uşor, crema rezultată fiind una spumoasă, aerată.

Făina se cerne împreună cu praful de copt şi se încorporează în crema de ciocolată

Se acoperă vasul cu folie alimentară si se păstrează la rece pentru 2-3 ore.

Din compoziţia obţinută, se formează biluţe de dimensiunea unei nuci şi se trec, rând pe rand, prin zahăr tos şi mai apoi prin zahăr pudră.

Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se coc pentru 12-15 minute aproximativ, la o temperatură de 160 de grade C.

Se răcesc complet, înainte de a fi aşezate în cutii metalice, închise ermetic.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crinkles cu portocala" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri fragede