Crinkles cu portocala

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 30 Dec 2016 | 457 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt
  • 3 ouă mici
  • 100 gr zahăr
  • 240 gr făina albă de grau
  • un plic cu praf de copt
  • 200 gr ciocolata neagra (de calitate)
  • coaja şi sucul de la două portocale
  • 100 gr zahăr tos şi 100 gr zahăr pudră pentru tăvălit biscuiţii
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crinkles cu portocala:

Într-o crăticioară, se topeşte untul, la foc mic.


Se adaugă ciocolata ruptă în bucăţi mici şi se amestecă continuu, pentru a evita arderea. După omogenizarea completă, se opreşte focul şi se lasă să se răcorească 5 minute (la temperatura camerei).


Între timp, se mixează ouăle împreună cu zahărul, coaja rasă şi sucul de portocale.


Se adaugă ciocolata topită şi se amesteca compozitia uşor, crema rezultată fiind una spumoasă, aerată.


Făina se cerne împreună cu praful de copt şi se încorporează în crema de ciocolată


Se acoperă vasul cu folie alimentară si se păstrează la rece pentru 2-3 ore.


Din compoziţia obţinută, se formează biluţe de dimensiunea unei nuci şi se trec, rând pe rand, prin zahăr tos şi mai apoi prin zahăr pudră.


Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.


Se coc pentru 12-15 minute aproximativ, la o temperatură de 160 de grade C.


Se răcesc complet, înainte de a fi aşezate în cutii metalice, închise ermetic.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crinkles cu portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rocsi 1

01.01.2017, 22:29

Servesc si eu 2-3 bucati!

CofetariiBucatari 1

29.08.2017, 11:14

Dya Daniela Andrei 1

29.08.2017, 18:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Învârtita cu nuci și dulceață de caise

de RODIMUR 5

ieri la 23:04

Mâncărică de prune uscate și afumate, cu frecăței

de RODIMUR 5

ieri la 19:48

Carnati de casa

ieri la 17:27

Cheesecake cu cafea si ciocolata

de katty 5

ieri la 15:23

Chec aromat cu piscoturi si gem de caise

de katty 5

ieri la 15:00

RETETA RECOMANDATA
Prajitura super ciocolatoasa