Desert fursecuri cu nuca si crema cu dulceata de zmeura

de Constelatialeu in Dulciuri, 9 Ian 2020 | 473 vizualizari

 

Nu am cum sa le spun macarons, chiar daca sunt pe acelasi principiu, doar ca in loc de faina de migadale am folosit  faina de nuci ( adica nuci prajite si macinate, apoi date printr-o sita fina ).
Bunatati pentru Craciun.

 

INGREDIENTE

  • Pentru coji de fursec
  • 110 g albusuri
  • 130 g zahar tos
  • 100 g nuci prajite, macinate si trecute printr-o sita foarte fina, un fel de faina de nuci
  • 130 g zahar farin foarte fin
  • un pic de colorant rosu
  • Crema
  • 60 g ciocolata alba
  • 60 g frisca lichida
  • 2 linguri de dulceata de zmeura fara sirop
  • Decor
  • ciocolata topita
Portii: 22
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu nuca si crema cu dulceata de zmeura:

Albusurile le-am amestecat cu zaharul tos si le-am pus pe baie de abur, amestecand continuu pana ce zaharul se topeste. Se trage de pe baia de abur si se mixeaza bine pana obtinem o bezea tare, se adauga si colorantul si se omogenizeaza. Separat se amesteca zaharul farin cu faina de nuca. apoi se incorporeaza in bezea, cu miscari lente de jos in sus, nu amestecam foarte mult, cam de 50 de ori , am cititi eu la Jamila ca face la macarons. Apoi punem amestecul intr-un posh cu dui rotund , tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt si formam cochiliile, apoi trantim tava de cateva ori sa scotem aerul din cochilii, lasam sa se usuce cca 30 min, apoi preincalzim cuptorul la 180 grade, micsoram temperatura la 160 grade, setam functia cu ventilatie si bagam tava la cuptor cca 14 min. Scoatem tava din cuptor o lasam sa se raceasca bine apoi dezlipim cochiliile .


Crema: Ciocolata rupta bucalele mici impreuna cu frisca lichida pe baie de abur pana ce ciocolata se topeste apoi dam la congelator pentru cca 40 min. Scoatem din congelator si mixam bine pana obtinem o crema spumoasa, adaugam dulceata de zmeura dupa ce am scurs siropul , mixam 2-3 min apoi ungem cu crema cochiliile si le lipim 2 cate 2 . topim ciocolata si decoram fursecurile. Lasam sa se usuce bine ciocolata, apoi le depozitam la frigider in cutie cu capac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu nuca si crema cu dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

dantes 1

10.01.2020, 13:19

Super!

lucy2002 1

11.01.2020, 09:52

Arata foarte bine!

Rocsi 1

12.01.2020, 20:19

Am auzit ca dai fursecuri bune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6624 puncte

Constelatialeu

4475 puncte

Rocsi

4453 puncte

Ksenya

3965 puncte

Panacris

3756 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Vargabeles
  • 30

    L

  • 31

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cosulete cu nuca si dulceata de merisoare