Crocobail

de RuxyRux in Mancare copii, 4 Dec 2010 | 4718 vizualizari

 

Un crocodilut umplut cu mere si scortisoara...atat de delicios si atractiv nu numai pentru copii...chiar si pentru noi adultii....

 

INGREDIENTE

Maiaua:
  • 1 pliculet de drojdie
  • 1 lingura zahar
  •  4 linguri lapte cald
  • 2 linguri faina
Aluatul:
  • maiaua plus: 2 galbenusuri batute cu -2 linguri miere si 3 de zahar
  • sare
  • jumatate de cana de lapte
  • aproximativ 50 grame de unt topit (jumatate de stick)
  • faina . cat cuprinde ( mai putine de 500 g dar cat sa fie un aluat nelipicios de consistenta lobului de la ureche)
Merele:
  • 6 mere
  • scortisoara
  • 4-5 linguri zahar
  • vanilie        
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crocobail:


Se face intai maiaua si se lasa la cald zece minute apoi se amesteca cu restul de ingrediente.


Se face un aluat bun, se bate de masa de cateva ori apoi se lasa la crescut.


Preparam intre timp merele, le curatam, le scoatem casuta cu samburi, le taiem cubulete mici, le amestecam cu zaharul si apoi scortisoara si vanilia si le punem pe foc sa le inmuiem. Daca sunt zemoase punem si cateva linguri de gris.


Intindem foaia ca in imagine, o crestam pe margini si apoi asezam merele.


Inchidem animalutul nostru fasie peste fasie. Punem si sprancenele din bucatica de aluat pe care o taiem cand indreptam aluatul.


Punem si piciorusele tot din aluat, ochii eu i-am pus din goji berry se pot pune din stafide, apoi ungem cu ou batut si coacem la cuptor la 180 grade pentru 25 de minute...e delicios, a doua zi e la fel de moale si gustos! Si e atat de amuzant....


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crocobail" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

RuxyRux 1

12.01.2011, 13:16

ninina 1

12.03.2011, 18:27

Waw...ce ideee geniala!! Arata superb!!! Sigur o sa fac si eu...sunt curioasa cum o sa fie la gust.....multumesc bucatareasa minunata....

adry88 1

11.05.2011, 15:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere