Croissante cu ciocolata

de daniastefania in Prajituri, 20 Sep 2015 | 4546 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 si 1/2 cani lapte caldut
  • 6 cani faina
  • 30 gr drojdie proaspata
  • 80 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Un praf de sare
  • 200 gr unt
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 1 galbenus de ou cu putin lapte pentru uns
Portii: 22
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Croissante cu ciocolata:

Dizolvam drojdia in laptele caldut. Adaugam faina, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Framantam, dar nu foarte mult, formam o bila pe care o lasam la dospit intr-un vas acoperit cu un prosop de bucatarie, 30 minute. Apoi intindem aluatul intr-un dreptunghi. La mijloc, oblic, asezam untul moale, astfel incat in fiecare margine sa raman neuns un triunghi de aluat. Apoi impaturim fiecare margine. Intoarcem aluatul cu indoitura dedesupt. Apoi incepem o procedura pe care o vom repeta de trei ori. Intindem aluatul intr-un dreptunghi. Il intindem mult pe lungime si foarte putin pe latime. Apoi impaturam aluatul astfel: fixam imaginar mijlocul aluatului. Aducem partea de sus a aluatului pana aproape de mijloc. Facem la fel si cu partea de jos. Apoi indoim aluatul in doua. Il dam la frigider 30 minute. Dupa 30 minute repetam procedura. Dam iar aluatul la frigider 30 minute. Apoi intindem aluatul intr-un dreptunghi de 1 cm grosime. Il taiem in doua pe lungime si apoi in triunghiuri. Asezam pe fiecare triunghi, pe partea mai lata 2 bucati de ciocolata. Rulam din partea mai lata. Asezam croissantele in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenus de ou si putin lapte. Lasam sa mai dospeasca 15 minute. Dam la cuptor la 180 grade C pana se rumenesc frumos. Se lasa la racit acoperite cu un prosop de bucatarie. Pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Croissante cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert croissante