Crostoli vanilati

de ANCA in Dulciuri, 18 Feb 2012 | 2239 vizualizari

 

pe cat de simpli, pe atat de crontzanosi si deliciosi:)

 

INGREDIENTE

  • 200 ml frisca lichida
  • cca 300 g faina
  • un plic zahar vanilat
  • o esenta vanile
  • un varf de cutit de praf de copt
  • un pachet zahar pudra cu vanilie (80 g)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crostoli vanilati:

Punem frisca lichida intr-un castron, adaugam zaharul vanilat, esenta si un varf de cutit de sare si amestecam.


Faina amestecata cu praful de copt o incorporam treptat, intai cu o lingura de lemn, apoi cu mana, pana se obtine un aluat elastic usor de lucrat.


Pudram masa cu faina si intindem o foaie (sau impartim aluatul in doua) subtire si se decupeaza forme, sau se taie dreptunghiuri. Pe fiecare o crestam pe mijloc sau o intepam cu furculita, apoi le prajim in ulei incins pana se auresc.


Se scot pe hartie absorbanta, apoi se pudreaza si belsug cu zaharul pudra vanilat.


Eu am adaugat si un praf de scortisoara pe jumatate din ei, foarte buni!!

 

TIPS-URI

1

se mai pot adauga si 2 oua, marind si cantitatea de faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Crostoli vanilati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Miha 1

19.02.2012, 12:23

crontz crontz...

mamaieelena 1

19.02.2012, 17:57

Aurelia 07_07 1

24.02.2012, 14:04

primesc si eu?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Crostoli