Crumble cu caramel si prune

de Irina in Dulciuri, 10 Sep 2015 | 1784 vizualizari

 

De vina pentru aceasta nebunie este Laura, care nu mai contenea ieri cu bunatatile. Sa va mai spun cat de buna a iesit?

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul faramicios:
  • 300 g faina alba
  • un praf de sare
  • 75 g zahar brun
  • 150 g unt
  • Pentru umplutura de caramel si prune:
  • 1/2 kg de prune
  • scortisoara
  • nuca macinata/tocata
  • esenta de rom
  • 150 g zahar
  • 2 linguri zdravene cu smantana
  • 50 g unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu caramel si prune:

Am pregatit intai aluatul: faina impreuna cu praful de sare si zaharul le-am mixat cateva secunde, dupa care am adaugat untul taiat cubulete. Am obtinut un aluat nisipos, pe care l-am presat si l-am lasat la rece pana am pregatit umplutura de cramel si prune.


Prunele curatate de samburi le-am pus intr-o tigaie pe foc, impreuna cu un praf de scortisoara si 1 lingura esenta de rom, pana s-au inmuiat nitel. Aici, fiecare are libertatea de a aroma mai mult sau mai putin umplutura, dupa bunul plac.


Am incins o tigaie mai adanca si am pus zaharul la topit, la foc moale. Cand zaharul s-a topit am adaugat smantana, am omogenizat, apoi am adaugat si untul. Gata si caramelul!


Am combinat prunele cu caramelul si am adaugat si nuca macinata.


Pentru ca nu am avut o tava suficient de mare pentru crumble, amfolosit un vas de Yena si cateva de portelan, mici, dragalase, pe care le-am uns cu unt.


Am pus un strat din aluatul faramicios, am turnat din belsug crema de caramel cu prune, iar deasupra inca un strat de aluat.


Pe deasupra am presarat zahar brun si nuci maruntite si am pus vasele la cuptor, la 180 grade.


Dupa 30 minute am verificat si pentru ca aluatul nu era suficient rumenit deasupra, am mai lasat inca vreo 5 minute. Cred ca timpul de coacere difera de la cuptor la cuptor, asa ca fiti pe faza!


Sa va mai spun ce aroma minunata s-a imprastiat in toata casa? Si ca n-am avut rabdare sa las la racit?




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu caramel si prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

-Licurici- 1

11.09.2015, 08:35

Arata minunat! De gust nici nu mai vorbesc, sigur e delicios!

mirela0911 1

11.09.2015, 08:52

Cred ca a fost o delicioshenie.......

miki_a 1

14.09.2015, 14:49

Felicitari pentru prezentare! Si ce apetisant arata!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune si crumble