Crumble cu fructe de padure si merdenchi (fara zahar)

de laura_n in Dulciuri, 18 Iul 2016 | 661 vizualizari

 

Merdenchi este o peltea de must alb, fiarta pana se leaga ca un sirop gros. Eu am folosit si la la alta reteta si sunt pur si simplu incantata de cum se comporta si de faptul ca e un indulcitor natural, poate mai natural de atat nu se poate. Eu l-am gasit la prietenii mei de la Bunatati din natura, producatori locali de dulceturi si siropuri naturale. 
Sigur, puteti inlocui acest merdenchi cu zahar, dupa gust!

 

INGREDIENTE

  • aluat (crumble)
  • 100 gr unt
  • 100 gr fulgi de ovaz
  • 100 gr migdale
  • 100 gr faina
  • 60 ml merdenchi (o jumatate de borcanel)
  • un praf sare
  • umplutura
  • 300 gr fructe de padure + visine
  • optional
  • iaurt natur
  • suc lime
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu fructe de padure si merdenchi (fara zahar):

Se pregateste o forma de copt, in care se va aseza crumble-ul. (eu am folosit doua vase mici, cu diametrul de 12 cm). Untul se topeste. Cu ajutorul unui robot, se macina migdalele, fulgii de ovaz. Se adauga faina si un praf de sare si se mai amesteca o tura de robot. Se scoate amestecul de cereale, se adauga untul topit si merdenchi. Se amesteca cu o spatula, apoi usor cu mana. Se toarna jumatate din aluat in forma de copt si se niveleaza usor. Se asaza fructele inghetate, se presara un strop de rom. Se presara restul de aluat sub forma de faramituri. Se presara cateva migdale tocate grosier. Se pune la copt, in cuptorul preincalzit, timp de 20-25 minute. Se scoate si se lasa la racit. Se poate servi si cu o cupa de inghetata. De aici, mi-a venit ideea unui mic dejun savuros, in care am inlocuit cu succes acel musli din comert, cu unul si mai sanatos si mai proaspat. Se pregatesc cupe de sticla in care se asaza bucati de crumble, se toarna iaurt amestecat cu suc de lime sau de lamaie, se alterneaza straturi pana la capat. Se serveste rece, este ideal pentru un mic dejun plin de vitamine. Sa va fie de folos si voua!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu fructe de padure si merdenchi (fara zahar)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

laura_n 1

20.07.2016, 21:44

Multu frumos!

mihaelar63 1

23.07.2016, 12:28

Grozav merdenchi . Si eu am preparat , gasisem reteta pe un site cu mancare traditionala uzbeca . N-am postat pentru ca nu mai stiu care este denumirea specifica

RuxyRux 1

31.07.2016, 23:29

Ma pregateam acum sa intreb ce-i merdenchiul ) dar bine ca ai scris in descriere ...arata fix pe gustul meu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Macaron cu crema de portocale