Tarta cu visine, cirese si crema cu lapte de cocos

de Rocsi in Dulciuri, 23 Ian 2016 | 2108 vizualizari

 

Am dat o raita prin congelator si am zis sa mai folosesc din fructe, ca acusi apar cele de anul asta. Am vrut o tarta cu fructe, ca a trecut ceva timp de cand nu am facut...Am combinat-o cu o crema din lapte de cocos si niste fulgi de cocos...O nebunie, aromata si usor acrisoara. Asta da rasfat!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 130 g unt
    • 1 ou
    • 2 linguri zahar
    • 240 g faina
    • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
    • 1 lingurita praf de copt
    • un praf de sare
    Umplutura de fructe:
    • 450 g cirese fara samburi (eu am avut congelate)
    • 550 g visine fara samburi (tot congelate)
    • 3 linguri amidon
    • 3 linguri zahar
    • 1/2 pastaie de vanilie
    Crema:
    • 400 ml lapte de cocos
    • 2 linguri si 1/2 amidon
    • 4 linguri zahar
    • 120 gr unt de 65% grasime
    • 1/2 pastaie de vanilie
    • fulgi de cocos pentru decoc
    • felii de clemetina pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine, cirese si crema cu lapte de cocos:

Aluatul:

Untul rece, taiat cubulete, il amestecam cu oul zi zaharul.

Adaugam sarea, praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, iar la final, incorporam faina treptat.

Amestecam pana obtinem un aluat omogen, formam o bila, o invelim in folie si o dam la frigider cat pregatim umplutura.


Umplutura:

Fructele decongelate (proaspete cand este sezonul lor) le punem intr-o cratita mai groasa cu zaharul si semintele de la pastaia de vanilie.

Le punem pe foc, amestecam, lasam sa clocoteasca 2-3 minute.

Amidonul il desfacem cu 2-3 linguri de apa rece.

Dam focul la mic, turnam amidonul si amestecam. Umplutura o sa se ingroase, apoi o dam deoparte.

Scoatem aluatul de la frigider, presaram faina pe masa de lucru si intindem o foaie subtire.

O punem intr-o tava de tarta cu diametrul de 27 cm, taiem surplusul ce vine in afara tavii.

Turnam umplutura, o nivelam si o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.

In 30 de minute o sa fie gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.


Crema:

Laptele de cocos, il scoatem din frigider cu 3-4 ore inainte de folosire (eu cand l-am scos, l-am desfacut si cam un sfert, deasupra, era ca untul. Am zis ca il arunc, dar pana la urma, l-am lasat la temperatura camerei si a devenit lichid).

Intr-o bol amestecam amidonul, zaharul, semintele de la pastaia de vanilie si cateva linguri de lapte de cocos.

Restul de lapte il punem la fiert, intr-o cratita (eu mereu folosesc tuciul la astfel de creme).

Cand da laptele in clocot, dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon.

Amestecam continuu cu telul pana crema se ingroasa ca o budinca.

O luam de pe foc cand este gata, o lasam sa se raceasca, acoperita cu folie.

Crema rece o mixam, incorporam untul de la temperatura camerei. O sa para cam moale la prima vedere, dar cat sta tarta in frigider se intareste.


Peste tarta rece, punem crema si o nivelam.

Decoram cu felii de clementine si presaram fulgi de cocos.

Dam tarta la frigider pentru 3-4 ore, apoi putem servi. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine, cirese si crema cu lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (58)

Rocsi 1

26.01.2016, 20:50

Cam asa a fost Ruxy

Zamfira 1

02.02.2016, 11:38

Rocsi 1

03.02.2016, 19:55

Melinda

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Tartă cu vişine