Crumble cu prune

de Rux in Prajituri, 7 Aug 2012 | 1821 vizualizari

 

Cum sa va descriu aceasta deliciosenie? Mmmmmmmm....servita calda cu o cupa de inghetata alaturi este o nebunie...servita rece...e divina! Puteti incerca si cu alte fructe insa prunele ii confera o aroma de vis!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg prune coapte( puteti pune si mai mult)
  • 140 gr zahar brun
  • 100 gr fulgi de ovaz( de preferat mai marunt macinati)
  • extract natural de vanilie o lingurita
  • extract de flori de portocal o lingurita
  • sucul de la o portocala
  • coaja rasa macinata de portocala
  • 250 gr faina
  • 175 gr unt rece, dar moale
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu prune:

Se amesteca toate ingredientele( mai putin fructele) pana compozitia devine sfaramicioasa si obtinem firmiturile de aluat. Prunele se spala si se rup bucati( se taie), se pun in tava si se stropesc cu sucul de la portocala.

Deasupra punem firmiturile de aluat.

Punem vanilia, coaja de portocala si dam la cuptor pana se rumeneste la 180 de grade.

E ceva de vis...

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Crumble cu prune-0
Crumble cu prune-1
Crumble cu prune-2
Crumble cu prune-3
Crumble cu prune-4

COMENTARII (39)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

09.08.2012, 18:08

-Miti-

-Miti- 1

13.08.2012, 20:03

o cunoastem,au facut-o si maruntelele,sunt de acord cu tine,e super

Rux

Rux 1

13.08.2012, 22:58

Imi si imaginez maruntelele in actiune...delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!