Crutoane aromate

de merisor in Piine, 22 Mai 2017 | 551 vizualizari

 

Ne plac tare mult aceste crutoane aromate, atât servite cu diverse supe, cât și simple, să le ronțăim în fața televizorului, sau PC-ului.
Băieții mei mă pun să le prepar deseori și am zis să împărtășesc rețeta mea și cu voi.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pâine toast feliată
  • 100 g unt
  • 4 grăunți de usturoi
  • busuioc uscat
  • cimbru uscat
  • piper
  • 2 crenguțe rozmarin
  • 25-30 g parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crutoane aromate:

Tăiem feliile de pâine în cubulețe.


Așezăm feliile de pâine, una peste alta, le tăiem în trei fâșii, apoi tăiem fâșiile în câte trei cubulețe.


Punem untul la topit, într-o tigaie antiaderentă și adăugăm usturoiul răzuit, un praf de piper, unul de busuioc uscat și unul de cimbru uscat și amestecăm bine să se aromatizeze untul uniform.


Adăugăm cubulețele de pâine și le amestecăm intens cu o spatulă până când absorb tot untul și se rumenesc ușor.


Le transferăm într-o tavă, pe hârtie de copt și le dăm la cuptor pentru 10-15 minute, la 220 grade C, până când devin crocante, iar după ce le scoatem din cuptor, presărăm parmezan ras peste ele.


După ce le-am scos din cuptor, am adăugat printre ele și crenguțe de rozmarin, pentru un plus de parfum și prospețime.


Nu l-am adăugat în unt, pentru că aroma lui mi se pare prea puternică.


Sunt delicioase și de efect aceste crutoane aromate!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crutoane aromate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

madi_marin 1

22.05.2017, 18:23

le preferam in locul celor din comert

Rocsi 1

22.05.2017, 20:10

Mie imi place sa le rontai asa goale!

Adi 1

22.05.2017, 21:21

Foarte bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine Challah- painica evreiasca