Crutoane aromate

de merisor in Piine, 22 Mai 2017 | 1073 vizualizari

 

Ne plac tare mult aceste crutoane aromate, atât servite cu diverse supe, cât și simple, să le ronțăim în fața televizorului, sau PC-ului.
Băieții mei mă pun să le prepar deseori și am zis să împărtășesc rețeta mea și cu voi.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pâine toast feliată
  • 100 g unt
  • 4 grăunți de usturoi
  • busuioc uscat
  • cimbru uscat
  • piper
  • 2 crenguțe rozmarin
  • 25-30 g parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crutoane aromate:

Tăiem feliile de pâine în cubulețe.


Așezăm feliile de pâine, una peste alta, le tăiem în trei fâșii, apoi tăiem fâșiile în câte trei cubulețe.


Punem untul la topit, într-o tigaie antiaderentă și adăugăm usturoiul răzuit, un praf de piper, unul de busuioc uscat și unul de cimbru uscat și amestecăm bine să se aromatizeze untul uniform.


Adăugăm cubulețele de pâine și le amestecăm intens cu o spatulă până când absorb tot untul și se rumenesc ușor.


Le transferăm într-o tavă, pe hârtie de copt și le dăm la cuptor pentru 10-15 minute, la 220 grade C, până când devin crocante, iar după ce le scoatem din cuptor, presărăm parmezan ras peste ele.


După ce le-am scos din cuptor, am adăugat printre ele și crenguțe de rozmarin, pentru un plus de parfum și prospețime.


Nu l-am adăugat în unt, pentru că aroma lui mi se pare prea puternică.


Sunt delicioase și de efect aceste crutoane aromate!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crutoane aromate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

madi_marin 1

22.05.2017, 18:23

le preferam in locul celor din comert

Rocsi 1

22.05.2017, 20:10

Mie imi place sa le rontai asa goale!

Adi 1

22.05.2017, 21:21

Foarte bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Panna cotta cu aroma de lavanda
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Choux a la creme

de RuxyRux 9

ieri la 22:55

Fursecuri cu lămâie

de RODIMUR 5

ieri la 18:30

RETETA RECOMANDATA
Lipie