Paine,colaci,placinte ardelenesti

de natalia_catinean in Piine, 17 Feb 2014 | 5395 vizualizari

 

Din simplitatea vietii de la tara,uneori folosita si la oras,va impartasesc traditia de la Ocnita, Jud.BN
Painea si placintele sunt facute de mama,cu ajutorul meu,iar colacii din prima poza, sunt facuti doar de mine!
Toate acestea au fost facute cu ocazia sarbatorilor de iarna.

 

INGREDIENTE

  • Colaci cu faina neagra:
  • 1kg faina neagra
  • 200grame alba,
  • un cub de drojdie
  • Placinte:
  • aluat de paine pt ambele varza si-o ceapa calite impreuna
  • branza,
  • o ceasca lapte,
  • 2 linguri gris,
  • oua
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine,colaci,placinte ardelenesti:

Ingredientele difera in functie de cate produse doriti sa faceti,eu am facut colacii dintr-un kg de faina neagra si inca 200 grame de faina alba, un praf de sare,un cub de drojdie si 2 maini hotarate sa framante :).Am lasat aluatul sa dospeasca peste noapte,apoi am framantat iar aluatul.Am impletit colacii,i-am uns cu ou si i-am dat la cuptor la 200 de grade.

Mama a facut placintele(la noi la Bistrita le spune 'coce'-Coca cu varza si Pasca la cea cu branza) 

Coca(placinta) cu varza ingrediente: aluat de paine, o varza si-o ceapa,calite inainte( coapte in cuptor la 200 de grade)

Pasca cu branza: aluat de paine,branza de burduf/cas dat prin masina de tocat,oua,o cescuta de lapte si cam 2 linguri de gris,care se framanta branza cu ingredientele si se pune de-asupra aluatului format ca pt o pizza.Branza de unge cu un ou batut (se coace la cuptor la 200 de grade)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine,colaci,placinte ardelenesti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat

de vasimur 4

pe 27.11 la 15:15

Reteta de fursecuri cu unt si gem de caise

pe 27.11 la 12:45

Reteta de prajitura de post cu mere

de Caty 2

pe 27.11 la 12:23

Reteta de biban proaspat, cu ardei la cuptor

pe 21.11 la 20:20

TOP
utilizatori

Rocsi

2547 puncte

Caty

1370 puncte

Panacris

1300 puncte

vasimur

1195 puncte

Constelatialeu

1156 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa