Cubulete cu caramel

de Miha in Prajituri, 21 Sep 2009 | 3399 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 200 g faina
  • 150 g unt
  • 100 g nuca macinata
  • 125 g zahar
  • 1 ou
  • Pentru caramel avem nevoie de:
  • 370 ml smantana dulce
  • 30 g unt
  • 200 g zahar
  • 120 g nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cubulete cu caramel:

Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul,un praf de sare si nuca macinata.


Se adauga untul moale si oul.


Se framanta un aluat destul de moale si lipicios,care se pune in folie si se da la frigider pentru o ora.


Aluatul se intinde in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor,la foc mediu,in jur de 15 minute,pana incepe sa se rumeneasca pe margini.


Se caramelizeaza zaharul cu 2 linguri de apa. Cand incepe sa se aureasca se adauga smantana si untul.


Se amesteca incontinuu pana se topeste caramelul,apoi se adauga nuca. Se fierbe la foc mic amestecand continuu pana se obtine un amestec gros.Se lasa la racit.


Se intinde caramelul peste foaia de biscuit,dupa care se taie cubulete.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cubulete cu caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Miha 1

26.09.2009, 17:10

Multumesc Ionix! Si ma bucur tare mult ca ai reusit!

ionix 1

27.09.2009, 18:32

si eu ma bucur... am avut emotii... hehehe...

alina_paula 1

31.01.2013, 14:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajiura cu ciocolata si nuca