Cuburi cu vanilie

de Miha in Dulciuri, 14 Apr 2009 | 36736 vizualizari

 

Cuburi cu vanilie a la Miha, pentru concurs Reteta mea.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri sirop de zahar ars
  • 3 linguri cacao
  • 1 cana faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru sirop avem nevoie de:
  • 100 g zahar
  • 150 ml apa
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 100 g unt
  • 1 budinca de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 100 g zahar
  • Pentru decor avem nevoie de:
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri de smantana
  • 1 lingura de cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi cu vanilie:

Galbenusurile le amestecam cu uleiul, zaharul vanilat si siropul de zahar ars si le turnam peste albusuri.



Separam ouale. Albusurile le mixam bine impreuna cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare, ca pentru bezea.


Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaua.


Turnam compozitia intr-o tava (20/30 cm)) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade, pentru 30-35 de minute.


Zaharul il caramelizam,dupa care il “stingem” cu apa. Lasam la racit. Din acest sirop 3 linguri le folosim la blat.


Budinca o amestecam cu zaharul si cu 50 ml de lapte rece.Restul de lapte il punem la fiert si cand da in clocot adaugam compozitia de budinca. Amestecam sa nu se formeze cocoloase, pana se ingroasa si dam deoparte la racit.


Untul il topim,dupa care il mixam pana devine ca o crema.


Punem cate o lingura din budinca racita si mixam in continuare, pana la omogenizare.

Turnam crema peste blatul insiropat si intindem uniform.


Batem bine frisca impreuna cu zaharul vanilat. Cand e aproape gata punem cele 2 linguri de smantana si mixam in continuare.

Turnam totul peste blatul cu crema si pudram cu cacao.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

rena 1

17.12.2013, 20:08

yamii

MOKUSKA 1

30.04.2014, 23:35

Panacris 1

11.12.2015, 10:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Tort inima