Cuburi cu vanilie

de Miha in Dulciuri, 14 Apr 2009 | 44526 vizualizari

 

Cuburi cu vanilie a la Miha, pentru concurs Reteta mea.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri sirop de zahar ars
  • 3 linguri cacao
  • 1 cana faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru sirop avem nevoie de:
  • 100 g zahar
  • 150 ml apa
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 100 g unt
  • 1 budinca de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 100 g zahar
  • Pentru decor avem nevoie de:
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri de smantana
  • 1 lingura de cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi cu vanilie:

Galbenusurile le amestecam cu uleiul, zaharul vanilat si siropul de zahar ars si le turnam peste albusuri.

Separam ouale. Albusurile le mixam bine impreuna cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare, ca pentru bezea.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaua.

Turnam compozitia intr-o tava (20/30 cm)) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade, pentru 30-35 de minute.

Zaharul il caramelizam,dupa care il “stingem” cu apa. Lasam la racit. Din acest sirop 3 linguri le folosim la blat.

Budinca o amestecam cu zaharul si cu 50 ml de lapte rece.Restul de lapte il punem la fiert si cand da in clocot adaugam compozitia de budinca. Amestecam sa nu se formeze cocoloase, pana se ingroasa si dam deoparte la racit.

Untul il topim,dupa care il mixam pana devine ca o crema.

Punem cate o lingura din budinca racita si mixam in continuare, pana la omogenizare.

Turnam crema peste blatul insiropat si intindem uniform.

Batem bine frisca impreuna cu zaharul vanilat. Cand e aproape gata punem cele 2 linguri de smantana si mixam in continuare.

Turnam totul peste blatul cu crema si pudram cu cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura in straturi, cu crema de zmeura si vanilie