Cornulete fragede cu untura reteta veche

de CarmenBlue in Dulciuri, 24 Iun 2015 | 31384 vizualizari

 

 Cornulete fragede cu untura reteta veche
Am gasit o reteta absolut minunata de cornulete fragede, care m-a incantat, mai ales ca am putut sa o fac cu aproape o saptamana inainte de a pleca la sat, la mama soacra, la Ruga de Rusalii. Sunt delicioase si, intr-adevar, au ramas proaspete si fragede si dupa 8 zile cand au fost devorate! Multumesc, vio-dreams! http://www.caietulcuretete.com/2015/05/cornulete-fragede.html

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente  Cornulete fragede cu untura reteta veche
  • 500 g untura alba de porc
  • 10 linguri apa
  • 3 linguri zahar
  • 5-6 linguri otet
  • cca 1 kg faina
  • nuci sau rahat
  • esenta vanilie
  • 3-4 linguri zahar pudra
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu untura reteta veche:

Cum se prepara reteta  Cornulete fragede cu untura reteta veche

Reteta cere, dupa cum ati vazut, 500 g de untura. Eu am avut aproximativ 300 de grame untura si am completat pana la 500 cu unt.

Se amesteca untura cu apa, zaharul, otetul si esenta. Nu va stresati prea tare ca nu se amesteca. Incepeti sa adaugati faina cernuta pana devine un aluat omogen. 

Acest pas e foarte important. Aluatul se impacheteaza intr-o folie de plastic si se lasa la frigider 24 de ore.

A doua zi, se scoate aluatul din frigider. Se imparte in opt. Se ia cate o bila de aluat si se intinde intr-un cerc care se taie in 8 raze, sau in functie de cat de mari doriti cornuletele. Se pune cate o bucatica de rahat la baza triubghiului si se ruleaza catre varf. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt.

Ultimele doua bile de aluat le-am intins intr-un dreptunghi, le-am uns cu magiun de prune (silvoita facuta in casa :D), am presarat nuca macinata mare. Am rulat de pe latura  mare si am taiat cu cutitul.

Sa incercati si cornulete cu unt sau cu rahat. In preajma sarbatorilor, va recomandam cornulete de post.

Se coc aproximativ 20 de minute la foc potrivit, pana se rumenesc usor. Se pudreaza cu zahar praf.

Sunt absolut colosale. Se topesc in gura. Multumesc, Vio!

TIPS-URI

1

Aluatul pastrati-l 24 ore in frigider. Apoi coaceti cornuletele cu cel putin o zi inainte de a le consuma, ideal ar fi chiar 2-3 zile,

2

Sunt deosebit de fragede. Se vor manevra cu grija.

3

Nu se unge cu ulei si nici nu se pune faina pe masa de lucru.

4

Aluatul este unul deosebit de bun si e usor de lucrat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu untura reteta veche" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Crockpot Express

- 41 %
999.99 lei
589.99 lei

COMENTARII (12)

CarmenBlue 1

25.06.2015, 09:11

Va multumesc, oameni dragi!

Rocsi 1

25.06.2015, 10:44

Sunt cele mai bune!

- Andreea - 1

27.06.2015, 10:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros

pe 19.07 la 15:02

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 19.07 la 14:32

Paste cu legume de vara - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 19.07 la 10:23

Salata de paste cu ton, spanac si rosii - Reteta savuroasa si rapida

pe 18.07 la 16:43

Galuste de cartofi cu prune - Reteta traditionala romaneasca

pe 18.07 la 16:36

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulețe cu rahat - 3