Inghetata cu capsuni

de crinined in Dulciuri, 14 Iul 2014 | 928 vizualizari

 

O reteta originala, delicioasa si perfecta pentru zile calduroase de vara.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg capsuni
  • 10 oua
  • 700 gr zahar tos
  • 4 plicuri zahar pudra vanilat Dr. Oetker
  • 40 gr unt
  • 40 gr faina
  • 500 ml lapte
  • 1 l frisca lichida
Portii: 50
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu capsuni:

Capsunile se fac piure, cu blenderul, la rece, nu le punem pe foc, pentru a pastra aroma si vitaminele. Le punem la congelator, pana cand se leaga bine, ca atunci cand le adaugam la crema de oua, sa aiba cam aceeasi consistenta. Batem albusurile spuma tare, la care adaugam 2 plicuri zahar pudra vanilat Dr. Oetker. Jumatate din cantitatea de zahar o punem in lapte, punem pe foc si-l infierbantam, amestecand sa se topeasca si zaharul. Frecam galbenusurile cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar, peste care turnam laptele cu zahar fiebinte, in fir subtire, amestecand foarte repede. Obtinem o crema de oua mai fluida. Intr- o cratita, pe foc mic, punem o lingura de unt si o lingura de faina, doar sa se incalzeasca si imediat adaugam crema de oua, fierbinte, cate putin, amestecand repede cu telul, pana cand se ingroasa.


Luam de pe foc, un sfert din albusurile batute spuma le adaugam la crema, amestecam foarte repede, cu telul, lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand. Dupa ce s- a racit adaugam capsunile semiinghetate si amestecam foarte bine. Albusurile spuma, ramase, le amestecam doar prin rasturnare. Adaugam frisca batuta, la care am mai adaugat doua plicuri de zahar pudra vanilat Dr. Oetker. Inainte de a pune amestecul la congelator, punem dragoste. Dragostea face diferenta :)


Pe langa inghetata de capsuni se pot vedea de cafea, afine si vanilie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Rocsi 1

14.07.2014, 10:13

MotanLaOale 1

14.07.2014, 11:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu capsuni