Inghetata cu capsuni - Deliciul aromat si cremos de vara

de Constelatialeu in Dulciuri, 23 Mai 2024 | 969 vizualizari

 

Eu mananc inghetata mai mult iarna, vara nu prea, mi se face sete dupa ce mananc inghetata si as manca ceva sarat. Capsunile din gradina le-am pastrat pentru dulceata si am pus si la congelator pentru viitoare deserturi. Am cumparat niste capsuni, niste gloante de capsuni, habar nu am ce le fac oamenii astia care au culturi de capsuni, miros aveau, gust asa si asa, nu se compara cu cele culese din gradina. Asa ca m-am gandit sa le transform intr-o inghetata si ce a ramas din ce am cumparat le-am transformat intr-un piure, sa fac un tort.
Inghetata este desertul delicios al verii, iar prepararea acestuia nu ia mult timp, asa ca te poti rasfata cu acest deliciu oricand ai pofta.
Pentru aceasta Inghetata cu capsuni - Deliciul aromat si cremos de vara, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, zahar, iaurt grecesc, smantana, capsuni.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Inghetata cu capsuni - Deliciul aromat si cremos de vara
  • 4 galbenusuri
  • 250 g zahar ( se poate reduce din zahar daca capsunile sunt dulci, nu a fost cazul la mine)
  • 1 lingura cu lapte 3,5% grasime
  • 300 g iaurt grecesc cu 10% grasime
  • 500 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • 600 g capsuni
  • optional '' viermusi'' de ciocolata ( scuzati asocierea, dar asa vad eu ornamentele astea de ciocolata)
  • sirop de la dulceata de capsuni ( asta ca tocmai facusem dulceata si a mers la fix)
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu capsuni - Deliciul aromat si cremos de vara:

Cum se prepara Inghetata cu capsuni - Deliciul aromat si cremos de vara

Mi-am pregatit ingredientele.

Mai intai am pregatit galbenusurile, intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul si laptele, am mixat bine, apoi am asezat castronul pe baia de abur si am amestecat continuu cca 10 min, apoi am lasat sa se raceasca bine crema de galbenusuri.

Am curatat capsunile de codite, le-am spalat apoi le-am pus in blender si le-am blenduit bine.

Smantana pentru frisca, rece de la frigider, am pus-o intr-un bol mai inalt si am mixat-o pana am obtinut o frisca ferma.

Intr-un castron incapator am pus iaurtul, am adaugat piureul de capsuni, am omogenizat, apoi am incorporat crema de galbenusuri racita bine, am amestecat bine, la final am incorporat frisca batuta.

Am transferat compozitia obtinuta in caserole cu capac, am presarat ''viermusi'' de ciocolata, am dat la congelator inghetata. A doua zi am scos de la congelator , am lasat cca 10 min si apoi am servit in cupe inghetata cu sirop de capsuni. Simplu, gustos si racoros pentru zile caniculare sau friguroase...:))))))))))))))))))

Incearca si reteta de Inghetata de ciocolata cu rom, delicioasa si aromata sau Inghetata de vanilie, fina si cremoasa.

Iti recomandam sa incerci si reteta de Inghetata de merisoare, cu un gust deosebit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu capsuni - Deliciul aromat si cremos de vara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

mihaelar63 1

24.05.2024, 17:25

Prea buna , prea ca la Cleme !!!

Rocsi 1

28.05.2024, 20:53

Oricand as servi o inghetata buna de casa!

laura_n 1

07.06.2024, 17:33

Ce poze frumoase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

Reteta de hribi cu smantana cu usturoi, absolut delicioasa

pe 14.06 la 23:01

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Parfe tricolor cu nuca si alune