Cornulete cu rahat

de Bunica in Prajituri, 1 Oct 2009 | 18932 vizualizari

 

Va mai amintiti de celebrele cornulete nelipsite de la mesele festive ale bunicilor ?

 

INGREDIENTE

  • 200 g. unt
  • 100ml. lapte
  • 1 ou
  • 1 pachetel drojdie
  • 500-600 g. faina
  • 1 plic de zahar vanilat
  •  zahar farin pentru pudrat
Portii: 50
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Se pun toate ingredientele intr-un vas si se framanta.

Se lasa sa se odihneasca 30 min. Se imparte compozitia in doua parti. Din fiecare parte se intinde o foaie, se taie patratele , se pune o bucata de rahat si se ruleaza.

Se dau la cuptor circa 30 min. Se scot cand sunt putin rumenite si se pudreaza calde.

TIPS-URI

1

Am pus aproximativ 500 g. faina.

2

Se pot pune si in masina de paine pe programul de framantat si dospit. 

3

Se pudreaza cu zahar farin vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bunica 1

21.10.2009, 22:12

Mariana Apostol, poti sa faci cornuletele cu untura in loc de unt , ies mai fragede. Eu nu suport untura si de aceea folosesc untul. Spor la treaba !

Bucataras 1

21.10.2009, 23:51

Mariana, esti bine venita printre bucatarasi. Te asteptam cu drag sa postezi si tu retete, poate incepi chiar cu biscuitii de casa. imi facea si mie mamaia cinderam mic si erau nemaipomeniti

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 12:54

dulce amintiri

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu bulion