Prajitura glazurata

de aziz in Prajituri, 2 Ian 2011 | 7113 vizualizari

 

este o combinatie intre amandina si prajitura Yafa

 

INGREDIENTE

  • 7 lg zahar
  • visine (inghetate,din visinata,din compot...)
  • 4 oua
  • o cana ulei(18 lg)
  • 0 cana apa(18 lg)
  • o cana si jumatate faina pentru prajituri(18 lg)
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri nessquik
  • un praf sare
  • zahar vanilinat sau esenta de vanilie

sirop:

  • o cana zahar
  • jumatate de cana apa, jumatate cana cafea expresso

glazura:

  • 500 gr zahar
  • 150 ml apa
  • 3 lg cacao
  • o lingura miere de albine

sirop de ciocolata:

  • o ciocolata amara
  • 150 gr unt
  • 150 ml smintina pt frisca
  • 3 linguri nessquik
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura glazurata:

se bat albusurile spuma


se adauga zaharul si mixam pina se formeaza o bezea.


galbenusurile se amesteca cu sarea si vanilia dupa care amestecam cu bezeaua.


amestecam uleiul in fir apoi apa .


faina se amesteca cu praful de copt,apoi se adauga in amestecul lichid.


tava este una din aluminium cu dimensiunea la jumatate din din dimensiunea tavii de cuptor.


dam la cuptor 175 grade si verificam cu scobitoarea.


se lasa la cuptor 5 minute dupa care scoatem si punem visinele sau chiar de la inceput .


siropul :se fierbe apa se adauga cafeaua si zaharul lasam cam 5 minute .


acum siropul se pune ori cind este prajitura calda si siropul rece sau invers siropul cald si prajitura rece.


glazura:se fierbe apa cu zaharul pina cind siropul picurat intr-un pahar cu apa se transforma in perlute.


atunci se da deoparte se pune lingura de miere de albine si deasupra unei alte oale cu apa rece se freaca siropul energic pina se transforma in glazura .


cind s-a racit blatul se portioneaza si pe fiecare cubulet se toarna glazura iar deasupra ne jucam cu putin sirop de ciocolata ,obtinut din untul topit impreuna cu ciocolata amara nessquik-ul si smintina pt frisca.


 

TIPS-URI

1

daca glazura este prea tare se pune oala deasupra unei alte oale cu apa calda si chiar putem picura putina apa calda.glazura se freaca cu lingura de lemn.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura glazurata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

lilik 1

03.01.2011, 16:53

super
La multi ani ai un an nou fericit

aziz 1

04.01.2011, 11:36

kamy 1

05.01.2011, 16:16

ce bn arata 5f

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Peltea de gutui

de RODIMUR 4

ieri la 21:06

Desert prajitura rasturnata cu prune

de Oana 8

ieri la 14:06

Desert clatite pufoase cu ciocolata

de Oana 8

ieri la 13:52

RETETA RECOMANDATA
Amandine