Cuburi date prin glazura (Prajitura tavalita)

de mirela0911 in Prajituri, 4 Mai 2015 | 6290 vizualizari

 

Indiferent ce denumire are, rezultatul este acelasi. Nu le-am facut de foarte mult timp, le-am vazut in ultima vreme pe site si am zis sa le prestez si eu. Copiii au fost cei mai incantati!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 100 g unt
  • 300 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 oua mari
  • 4 lg miere
  • 1 lgt coaja rasa de portocale
  • 2 lgt rase de bicarbonat de sodiu
  • 400 ml lapte
  • 500 g faina

Glazura:

  • 320 g zahar pudra
  • 7-8 lg cacao
  • 200 g unt
  • 8 lg lapte
  • 200 g nuca de cocos
Portii: 80
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi date prin glazura (Prajitura tavalita):

Blatul: Se mixeaza bine untul cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, apoi coaja rasa de portocale si mierea. Se amsteca bine apoi se toarna laptele, faina si bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 180 de grade pentru cca 35-40 minute (sa treaca testul scobitorii). Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine.

Glazura: Intr-o craticioara se amesteca zaharul pudra cu cacaoa, se adauga untul si laptele si se pune pe foc incet sa se incalzeasca si sa se topeasca untul, amestecand continuu pana la omogenizare.

Blatul se taie in cubulete in marimea dorita (mie mi-au iesit 80 de bucati). Intr-o farfurie se pune nuca de cocos si o asezam la indemana. Se ia glazura de pe foc. Cu ajutorul unei furculite luam cate un cub, il dam prin glazura apoi prin nuca de cocos. Se aseaza pe un platou si continuam pana la epuizarea cuburilor.

Se lasa sa se intareasca glazura dupa care se serveste.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pe parcurs glazura se mai intareste, moment in care o vom pune din nou putin pe foc, eventual adaugand si o lingura de lapte daca este cazul.

2

Se pot tavali si prin nuca macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi date prin glazura (Prajitura tavalita)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni