Cuib de viespi

de danakarin in Prajituri, 23 Oct 2011 | 2889 vizualizari

 

N-am mai facut si n-am mai mincat prajitura asta de100 de ani. Eu fac prajituri cu aluat dospit doar de Pasti si de Craciun.
Ieri am fost in cooking mood, am sunat-o pe vara-mea. am primit de la ea o reteta "incercata" si vedeti si voi ce a iesit :-)

 

INGREDIENTE

Aluatul:

  • 600 g de faina
  • un plic de drojdie uscata sau 50 g de drojdie proaspata
  • o lingurita de zahar
  • 4 oua
  • 200 ml de lapte
  • un praf de sare

Umplutura:

  • 250 g de unt
  • 200 g de zahar.
  • Siropul de lapte
  • 400 de ml de lapte
  • un plic de zahar vanilat
  • 150 g de zahar
  • 1-2 linguri de fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespi:

Am amestecat ingredientele pentru aluatul dospit, am folosit de data asta un plic de drojdie usata ( a ajuns si pt 600 de grame de faina ) l-am framintat bine.Daca mai e nevoie mai adaugati un pic de faina sa nu se lipeasca de miini...


l-am pus o ora la cald sa dospeasca.


In acest timp am amestecat untul cu zaharul pina am obtinut o compozitie spumoasa.


Am intins aluatul relativ subtire, l-am uns cu untul frecat am rulat un sul strins pe care l-am taiat in felii de 2 cm.


Am asezat feliile intr-o tava unsa si am lasat din nou sa creasca 30 de minute.


Am copt la 175 de grade 25 de minute.


Cind au inceput sa se rumeneasca am adaugat laptele si fulgii de migdale si am lasat prajitura in cuptor inca 35 de minute.Aici trebuie sa hotariti singure cind e gata....oricum, cind s-a absorbit tot laptele si are o culoare aurie.


Mi-a facut placere sa incerc din nou aceasta reteta clasica in bucataria de acasa.


 

TIPS-URI

1

Peste unt se poate presara nuca sau migdale. Eu am ales varianta clasica...

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Cris2711 1

04.11.2011, 12:05

Dana ti-a iesit super delicios

danakarin 1

06.11.2011, 20:33

multzumesc Cris !!

Cris2711 1

11.11.2011, 18:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

Pizza fetelor

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespi cu nuca si scortisoara