Cuiburi de viespi

de ionela2682 in Dulciuri, 20 Feb 2010 | 6788 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat;
  • 500-600 g faina,
  • 1 cub drojdie,
  • 30 g zahar,
  • esenta de rom,
  • 50ml ulei,
  • 5 galbenusuri ( sa nu puneti nici un albus)
  • 300 ml lapte,
  • sare,coaja de lamaie
  • Crema:
  • 200 g unt,
  • 100 g zahar,
  • coaja de la o lamaie
  • Sirop
  • 150 ml lapte,
  • 125 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuiburi de viespi:

Se framanta un aluat din toate ingredientele enumerate mai sus  cat sa iasa un aluat potrivit (ca la cozonac)care se lasa la dospit pana -si dubleaza volumul.Dupa ce a crescut se imparte in patru foi pe care le ungeti cu crema obtinuta dupa ce ati amestecat untul cu coajade lamaie.

Rulati foile ca la rulada ,taiati bucati de cca. 3-4 cm si le puneti in tava unsa cu unt si tapetata cu faina,se lasa la dospit cam 30 min la loc cald.

Dupa ce au fost introduse la cuptor si au capatat culoare rumenie se scot si se ung cu siropul de lapte si se mai tin la cuptor cam 5 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi de viespi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

diana_k 1

20.02.2010, 21:27

mmm c efrumos arata

silvi0ara 1

21.02.2010, 22:49

mihaelar63 1

21.02.2010, 23:18

de mult doream aceasta reteta deci merge la favorite

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Covrigi dulci si aromati