Gogosi pufoase si aromate

de Gherca Daniela in Dulciuri, 30 Oct 2014 | 1419 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1plic zahar vanilat
  • 6 linguri de zahar
  • 70 g unt sau margarina
  • 200 ml lapte
  • esenta de vanilie si portocala
  • un praf de sare
  • In plus:
  • ulei pentru prajit si zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase si aromate:

Intr-un bol punem faina cu praful de sare ( de preferat date prin sita, pentru a se aerisi); Separat punem drojdia cu 50 ml lapte caldut si 2 linguri de faina si lasam aprox 10 min sa creasca.


Peste faina punem drojdia, ouale, laptele caldut, zaharul, vanilia si esentele dupa gust, framantam pana obtinem un aluat omogen si la final punem untul topit si caldut; framantam pana obtinem un aluat nelipicios. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul, la loc caldut, de preferat acoperit cu folie transparenta.


Dupa ce a crescut, intindem aluatul pe masa presarata cu faina, si cu ajutorul unui pahar formam cercuri pe care le mai lasam la crescut cca. o jumatate de ora.


Intr-o tigaie punem ulei si cand este foarte incins adaugam cercurile de aluat, le prajim pe ambele parti si le scoatem intr-un vas acoperit cu servetele de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei.


La final pudram cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase si aromate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Bunica 1

30.10.2014, 19:22

Bune ar fi alaturi de o cana cu lapte

mirela0911 1

30.10.2014, 20:24

Bune gogosi

Rocsi 1

30.10.2014, 21:28

Vin la gogosi calde!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Gogosi rapide cu iaurt