Culoarea pasiunii

de luminita20_2006 in Dulciuri, 5 Oct 2009 | 3421 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
compozitie:
  • 1 pepene rosu
  • 3 plicuri gelatina
  • 200 gr zahar
  • 200 ml vin alb sec
  • 1 lamaie
ornare:
  • 200 ml frisca
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Culoarea pasiunii:

blat: se separa albusurile de galbenus, acestea se bat spuma se adauga in ploaia zahar si apoi cate un galbenus, incorporam faina si la final laptele. Compozitia se imaprte in doaua si se coacae la fac mediu timp de ~ 30  min.

compozitie pepene: miezul de pepene se scoate si se taie cubulete, se scot si samburii. Se prepara geletina conform instructiunilor de pe ambalj apoi se amesteca cu vinul, zaharul, zeama de la o lamaie si 200 ml apa.Se ferbe timp de 1 min.

Dupa ce s-a racit baltul se aseaza in tava iar deasupra se pun coburile de pepene si se toarna siropul care sa racit in prealabil. Se da la frigider. Cand se intareste se orneza cu frisca si cu feliutele de blat...daca aveti la indemana si niste fruze de menta nu ezitati sa puneti pe prajitura,

Pofta buna!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Culoarea pasiunii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

ala_oancea 1

05.10.2009, 17:17

Interesant tortuletul Precis este foarte bun

ionix 1

06.10.2009, 21:21

luminita20_2006 1

06.10.2009, 22:02

e numaibun petru zilele de vara...pacat ca au trecut...e racoros

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!