Culoarea pasiunii

de luminita20_2006 in Dulciuri, 5 Oct 2009 | 5876 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
compozitie:
  • 1 pepene rosu
  • 3 plicuri gelatina
  • 200 gr zahar
  • 200 ml vin alb sec
  • 1 lamaie
ornare:
  • 200 ml frisca
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Culoarea pasiunii:

blat: se separa albusurile de galbenus, acestea se bat spuma se adauga in ploaia zahar si apoi cate un galbenus, incorporam faina si la final laptele. Compozitia se imaprte in doaua si se coacae la fac mediu timp de ~ 30  min.

compozitie pepene: miezul de pepene se scoate si se taie cubulete, se scot si samburii. Se prepara geletina conform instructiunilor de pe ambalj apoi se amesteca cu vinul, zaharul, zeama de la o lamaie si 200 ml apa.Se ferbe timp de 1 min.

Dupa ce s-a racit baltul se aseaza in tava iar deasupra se pun coburile de pepene si se toarna siropul care sa racit in prealabil. Se da la frigider. Cand se intareste se orneza cu frisca si cu feliutele de blat...daca aveti la indemana si niste fruze de menta nu ezitati sa puneti pe prajitura,

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Culoarea pasiunii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (4)

ala_oancea 1

05.10.2009, 17:17

Interesant tortuletul Precis este foarte bun

ionix 1

06.10.2009, 21:21

luminita20_2006 1

06.10.2009, 22:02

e numaibun petru zilele de vara...pacat ca au trecut...e racoros

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu mac - baigli