Cum se curata un avocado

de AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras, 7 Mar 2017 | 1047 vizualizari

 

Avocado este singurul fruct care contine grasimi si mai ales “ grasimi bune” - grasimi mononesaturate. Daca il folosesti in salate, in sosuri sau chiar ca baza pentru prajituri, te ajuta si in curele de slabire. Avocado este foarte satios si o sa iti tina de foame timp indelungat.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 buc de avocado
  • zeama de lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se curata un avocado:


Este important sa stii sa alegi un avocado copt si sa il cureti rapid. Iti dai seama ca un avocado este copt, daca atunci cand il apesi, este moale si cand ii indepartezi codita de la cotor, vezi ca avocado are culoarea verde deschis. Daca avocado-ul este tare, atunci evident, este mult prea crud. Il poti pune intr-o punga de hartie impreuna cu un mar, pentru a se coace mai repede.


Pentru a curata avocado, ai nevoie de un cutit bine ascutit. Mai intai, plimbi cutitul de jur imprejurul avocado-ului, pe sambure. Apoi rotesti cele 2 bucati in sens invers si o sa ai o jumatate cu sambure si una fara. Infigi apoi lama cutitului in sambure si il scoti printr-o usoara rasucire de cutit.


Ca sa scoti pulpa, introdu o lingura pe langa coaja fructului si scobeste miezul cu totul.


Pentru a nu oxida, stropeste pulpa cu putina lamaie pe ambele parti.


O alta metoda de a scoate miezul este cu un pahar, pe care il introduci intre coaja si pulpa si impingi usor.


Oricare dintre metode va e la indemana, avocado este foarte bun.


Puteti adauga peste el ulei de masline, lime, ceapa rosie, ardei iute, rosii, sare, piper, patrunjel sau coriandru si chimion si aveti un guacamole perfect. Gasiti mai multe retete pe bucataras.ro

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se curata un avocado" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

noiinbucatarie 1

09.03.2017, 09:56

Ce greu mi-a fost prima data, apoi usor - usor m-am descurcat. Utile informatii!

kytz 1

10.03.2017, 10:50

-Marius- 1

06.04.2017, 18:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Desert tort din quinoa si crema de avocado